Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ska samla kraft och slå tillbaka”

Tarjei Bö.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
ohannes Thingnes Bö.
Foto: SVT
Sebastian Samuelsson vann premiären.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Sebastian Samuelsson var överlägsen i söndagens sprint. 

Nu vill de norska skidskyttarna ha revansch på svensken. 

– Vi ska samla kraft och slå tillbaka, säger Tarjei Bö. 

Skidskyttepremiären i Östersund slutade med succé för det svenska landslaget. Både Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg stod som segrare i sprinttävlingarna på herr- respektive damsidan. 

Samuelsson, som hade en tung distans, vann med 11,8 sekunder före Vetle Sjåstad Christiansen, Norge, och 12,2 sekunder före Johannes Thingnes Bö, Norge. 

Under torsdagen är det dags för ännu en sprint när den andra världscuphelgen tar sin början i Östersund och då vill de norska skidskyttarna ha revansch på svensken. 

– Det loppet som Sebastian Samuelsson gjorde i söndags går inte att slå egentligen, jag är nästan 13 sekunder efter honom. Det är jättemycket. Men jag vet att jag behöver två-tre tävlingar för att komma in i det och det har jag nu, säger Johannes Thingnes Bö och ler finurligt.  

Förra helgens tävlingar var nämligen de första på snö för stjärnan som missade den norska premiären på grund av sjukdom. 

Bö: ”Då hjälper det inte”

Storebror Tarjei Bö, som slutade tvåa i distansen och tolva i sprinten, imponerades också av Samuelssons bedrift, även om han redan efter distansen flaggade för svensken som en stor favorit.

– Vi såg hur snabb han var på skidorna redan under lördagen, sedan känner jag honom och han är väldigt stark mentalt. Och när han får ett slag i ansiktet som i distansen, då vet man att han kommer vända på det, säger Bö. 

Hur ska ni slå honom nu då?  

 – Vi får göra vårt bästa, vi är många bra i det norska laget men det hjälper ju inte alltid att ha många om vi ändå inte är bra nog, säger han och skrattar. 

 – Samtidigt vet vi att Sebastian har en extremt hög nivå. Men nu får vi samla kraft och slå tillbaka i sprinten. Vi vill så klart ha revansch. 

TV: Se premiären av På vallen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.