Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sebastian Samuelsson tappar värdefulla poäng

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

OTEPÄÄ/STOCKHOLM. Det blev inga svenska pallplatser i herrarnas skidskyttesprint. 

Martin Ponsiluoma blev bästa svensk på en tolfteplats när fransmannen Quentin Fillon Maillet tog sin tredje raka världscupsseger. 

Sebastian Samuelsson slutade på plats 18. 

– Han är helt fantastisk, han visar att han är världens bästa skidskytt, säger Sebastian Samuelsson om dagens segrare. 

Sebastian Samuelsson gick ut som andra åkare i sprinten i estniska Otepää men efter en bom i första skyttet konstaterades det att han var en dryg halvminut bakom täten.

Även det stående skyttet slutade med en bom för Samuelsson som gick i mål på tiden 23 minuter och 27 sekunder. 

Det räckte till en 18:e plats. 

– Jag tycker jag har ganska bra flyt i liggserien, stå känns också ganska bra men det saknas väl det där lilla extra, säger Samuelsson. 

Det innebär att Samuelsson tappar placeringar i så väl sprintcupen som den totala världscupen. 

– Det blir inte jättemånga poäng idag, när många andra gör det bra tappar jag. Men det är fyra individuella tävlingar kvar, så det är mycket att köra om än, säger han. 

Fillon Maillet vann – igen 

När norrmannen Sturla Holm Laegreid sköt fullt hus även i det stående skyttet konstaterade Björn Ferry i SVT att: ”det här blir svårslaget idag”.  

Men det fanns en som skulle klara av att rubba norrmannen. 

Den tvåfaldige OS-guldmedaljören, Quentin Fillon Maillet, tog sin tredje raka världscupsseger när han gick i mål 7.2 sekunder före Laegreid. 

– Han är helt fantastisk, han visar att han är världens bästa skidskytt. Är i form hela säsongen och presterar alltid på en hög nivå. En riktig mästare, säger Samuelsson om fransmannen. 

Martin Ponsilouma var efter fullt skytte i det liggande skyttet på väg mot en fin placering men dessvärre för svensk del bommade han det sista skottet i det stående skyttet vilket gjorde att sprinten slutade med en tolfteplats för Ponsiluoma. 

– Det är synd att den sista slinker ut, nio träff är bra men jag hade behövt tio idag för att göra ett topplopp, säger Ponsiluoma i SVT. 

Kaoset: ”Jag vet inte var”

Tung dag för Jesper Nelin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.