Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Säsongsbästa för Peppe Femling – årets sista helg

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

HOLMENKOLLEN. Peppe Femling sköt fyra nollor och körde upp sig från en 43:e till en 17:e plats i dagens jaktstart.

Det är säsongens bästa resultat för svensken.

– Som jag har slitit för att få till något vettigt den här säsongen, säger Peppe Femling.

Peppe Femling har ett tungt år bakom sig.

Trots att han klev in i säsongen med gott självförtroende har svensken inte lyckats få till det i tävlingarna, och hade i princip gett upp alla tankar på några bra resultat inför helgens världscupavslutning i Holmenkollen.

Då slog Femling till med säsongens bästa resultat, när han med fyra nollor i skyttet körde upp sig från en 43:e plats till en 17:e plats i jaktstarten.

– Bättre sent än aldrig, höll jag på att säga. Som jag har slitit för att få till något vettigt den här säsongen. Det har känts otroligt långt borta de senaste månaderna så det är otroligt skönt att jag orkar hålla i och få till ett säsongsbästa i dag, säger Peppe Femling.

Peppe Femling: ”Väldigt frustrerande”

Han säger att han redan inför helgens tävlingar börjat blicka mot nästa säsong.

– Jag har inte haft någon jättepress på mig inför säsongen, men ju sämre det går desto mer vill man ju lyckas. Nu har jag bara velat blicka framåt och jag vet inte exakt vad det var som släppte men i dag var en lättare dag.

Han fortsätter:

– Det betyder jättemycket. Det har varit en otroligt frustrerande säsong på många sätt. Jag gick in med gott självförtroende i framför allt skyttet där jag tagit stora steg, men där jag inte fått visa det och det har varit väldigt frustrerande.

Johannes Thingnes Bö vann jaktstarten före Quentin Fillon Maillet och Sturla Holm Lægreid. Martin Ponsiluoma blev bästa svensk på en sjundeplats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.