Foto: Braastad, AudunFoto: Braastad, Audun
 Foto: Braastad, Audun
Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅNFoto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN
 Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN

Säsongsbästa av det svenska stafettlaget

Publicerad

Säsongens bästa stafettlopp.

Det räckte till en sjätteplats i VM för det svenska damlaget.

– Att göra säsongsbästa på ett VM, det är precis det man vill se, säger experten Björn Ferry i SVT.

Här är VM-beskedet som lovar gott inför OS nästa vinter. Det svenska stafettlaget på damsidan åkte in på en sjätteplats i skidskytte-VM. Det är säsongens bästa placering för laget.

– Jättekul. Man kanske inte tycker att det är så mycket att jubla över, men det är bra gjort att komma topp sex. Det betyder mycket inför OS nästa år, säger experten Magdalena Forsberg i SVT.

Kollegan Björn Ferry kunde bara hålla med.

– Att göra säsongsbästa på ett VM, det är precis det man vill se, säger han.

Magnusson: "Fick till det jättebra"

Anna Magnusson stod för en fin insats på den sista sträckan, men grämer sig lite över de två missarna i det stående skyttet.

– I dag kändes det som att vi fick till det jättebra. Jag försökte vara offensiv i dag och jag hade gärna sluppit ta två bom i stående, men det är en jättebra insats av oss, säger Magnusson till SVT.

Det svenska laget bestod av Mona Brorsson, Hanna Öberg, Anna Magnusson och Emma Nilsson.

Vann gjorde storfavoriten Tyskland, 1,20 före det svenska laget, före silvermedaljören Ukraina och bronslaget Frankrike.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag