Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson: ”Vill slå dem på näsan igen”

Hör Sveriges lag efter VM-silvret.
Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA/SIPA/SHUTTERS / VID PONIKVAR/SPORTIDA/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det har varit Sverige mot Norge hela säsongen. 

Nu är det dags för en sista kamp i herrarnas stafett. 

– Vi ska göra allt vi kan för att slå dem på näsan en sista gång, säger Sebastian Samuelsson. 

Det återstår endast tre världscuphelger för skidskyttarna innan säsongen är över för i år. Först väntar två helger i Nove Mesto innan det avslutas i Östersund. 

Men det innebär också att det bara är en stafett kvar för de svenska herrarna - och det väntas ännu en gång bli en duell mellan Norge och Sverige. 

Sverige har blandat och gett under säsongen. 

Man inledde starkt med en andraplats i Kontiolahti för att sedan följa upp med att vinna stafetten i Hochfilzen. På VM slutade Sverige tvåa efter en supersträcka av Sebastian Samuelsson. 

Norge å sin sida vann premiären för att sen bli tvåa när Sverige vann. På VM ändrade norrmännen om i laget efter Johannes Thingnes Bös sviktande självförtroende på slutsträckan. Det spelade dock ingen roll, Norge tog överlägset hem VM-guldet. 

Skuggar Norge i cupen

I och med Sveriges silver på VM är laget nu upp på en andraplats i stafettcupen 24 poäng bakom ledande Norge. 

– Det ska bli väldigt roligt med en stafett. Det är den sista för säsongen och vi vill göra ett bra lopp för att få en bra placering i cupen, säger Sebastian Samuelsson. 

Martin Ponsiluoma håller med: 

– Det är alltid något man tycker om att köra. Det är väldigt kul och något jag verkligen ser framemot. 

Samuelsson har under säsongen stått för flera starka stafettsträckor och ser framemot en ny fajt mot Norge. 

– Vi ska göra allt vi kan för att slå dom på näsan en sista gång, säger Sebastian Samuelsson. 

”Man har varit lite trött” 

Stafetten är det som startar upp världscuphelgen. Och både Samuelson och Ponsiluoma menar att ledigheten hemma i Östersund har varit bra för dem, men att de är laddade för de avslutande tre helgerna. 

– Jag känner, och säkert många med mig, att vi tävlat väldigt mycket och VM har varit det stora målet så det är lätt att man blir lite urblåst. Men när vi väl börjar närma oss tävlingsstart så är man taggad på att köra i gång, säger Sebastian Samuelsson.

– Det var skönt att få komma hem, man har varit lite trött efter sju veckor. Men nu är man sugen på att tävla igen och göra det bra de sista helgerna, säger Ponsiluoma. 

Herrarnas stafett startar 15:20 under fredagen. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.