Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson sköt bort sig – ändå bästa svensk

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

POKLJUKA/STOCKHOLM. Sebatian Samuelsson började starkt. 

Men sedan sköt svensken bort sig. 

23-åringen blev bästa svensk med en tiondeplats när VM avslutades med masstart.

– Jag grämer mig lite över ståskyttet i dag, säger Samuelsson. 

Norges Sturla Holm Laegreid, 23, vann VM-guld.  

VM i Slovenien har har varit Sveriges bästa VM någonsin med sex medaljer. 

Under söndagen var det dags för VM:s sista dag och då vankades masstart. För damernas del blev Hanna Öberg bästa svenska med en sjundeplats. 

Ett par timmar senare var det dags för herrarna och Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling och Jesper Nelin. 

Samuelsson sköt bort sig

Etappen startade utan masskrock och när det var dags för första liggande skytte var det Samuelsson som sköt fullt hus – samtidigt bommade Ponsiluoma två skott och medaljchanserna var därmed borta.

– Det var för dåligt skytte i andra idag. Luften gick väl ur lite där. Det är jobbigt när man skjuter för mycket bom. Det är inte roligt där ute, tävlingen är lite förstörd när man skjuter en trea, säger Ponsiluoma. 

Men sedan blev det tyngre för Samuelsson. 23-åringen bommade två skott i stående skytte och hamnade långt efter medaljkandidaterna. I mål var Samuelsson tia. 

– Jag lyckades inte mobilsera kraften jag behövde för att få ner alla de där skotten. Det krävs att man är 110% i rätt ”mode” för att kunna vinna medlajer på VM, och jag orkade inte riktigt i dag, säger Samuelsson. 

Norges Sturla Holm Laegreid var överlägsen och vann VM-guld. Det var hans fjärde under det här mästerskapet och andra individuellt. 

Johannes Dale tog silvret, och fransmannen Quentin Fillon Maillet kammade hem bronset. 

Resultat masstart

10. Samuelsson (0-0-2-1) +59.7

19. Ponsiluoma (1-3-1-1) +2.18.4

27. Femling (1-2-0-1) +3.26.1

28. Nelin (2-2-2-0) +3.52.0


Medaljer: 

1. Laegreid (0-0-0-1)

2. Dale (0-1-1-0) +10.2 sek

3. Fillon Maillet (1-1-0-0) +12.8

Samuelsson: "Ni behöver inte vara oroliga"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.