Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Samuelsson sköt bort sig från pallen

Sebastian Samuelsson.
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Peppe Femling gjorde ett kanonlopp.
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sebastian Samuelsson hade ledningen inför det andra skyttet i finländska Kontiolax – men sköt bort sig från pallen och blev femma.

Bakom honom tangerade en felfri Peppe Femling personbästa när han knep en niondeplats.

Två bom i stå blev för mycket för att Sebastian Samuelsson skulle få ställa sig på pallen efter sprinten i finländska Kontiolax. Han ledde fram till andra skyttet och efter de två straffrundorna lyckades han gå i mål som tvåa.

Men kort därpå kom franske giganten Quentin Fillon Maillet och tog ledningen – sedan var det bara nervös väntan för Samuelsson, som snart nog knuffades ned från pallen av norrmännen Filip Fjeld Andersen och Sivert Guttorm Bakken.

– Det är synd, för jag skjuter bort segern där i dag, säger Samuelsson i SVT efter loppet.

– Det är klart att man vill vinna när man är i så bra form, fortsätter han.

Peppe Femling på nionde plats

En bättre dag på vallen hade Peppe Femling, som sköt fullt och blev nia – vilket är ett tangerat personbästa. Sist han blev nia var i USA, Canmore, säsongen 2018/2019.

– Jag är nöjd som helhet, säger Femling i SVT och konstaterar att utgångsläget i morgondagens jaktstart blir lite annorlunda:

– Jag brukar ju gå ut sist och plocka placeringar.

Martin Ponsiluoma sköt bort sig redan i det liggande skyttet och med totalt tre straffrundor var han en bra bit från topp tio. Jesper Nelin drog på sig sex straffrundor och tog sig inte vidare till jaktstarten på söndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.