Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas i Norge: ”Hur kan Sverige vara så dåliga?”

Foto: HENDRIK SCHMIDT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

RUHPOLDING. De svenska skidskytteherrarna har haft det tufft i vinter. 

Något som får norska storstjärnan Vetle Sjåstad Christiansen att reagera. 

– De måste ha något problem. Hur kan de svenska herrarna vara så mycket sämre än damerna? Jag förstår det inte, säger norrmannen.

När herrarnas skidskyttestafett avgjordes i Ruhpolding under lördagen blev det ett bottennapp för det svenska laget som vara hela 4.06 efter segrande Frankrike.

Och när jaktstarten avgjordes under söndagen var Sebastian Samuelsson bäste svensk på en 17:e-plats. Jesper Nelin slutade 39:a och Peppe Femling 51:a.

Och det är inte första gången i vinter som de svenska herrarna har haft det tungt. Största stjärnan Sebastian Samuelsson har som bäst varit 15:e man individuellt, vilket skedde i torsdagens sprint i Ruhpolding. Innan dess hade Samuelsson inte varit bland de 20 bästa en enda gång den här säsongen. 

Det är något som får den norske stjärnan Vetle Sjåstad Christiansen att reagera. 

– Jag förstår inte vad som har hänt. Hur kan de svenska herrarna vara så mycket sämre än de svenska damerna? Det är obegripligt. De tränar väl tillsammans precis som vi gör i Norge. Och att det då kan vara så stor skillnad, det jag tycker jag är väldigt konstigt, säger Vetle Sjåstad Christiansen.

”Sverige kommer inte ha en chans”

Norrmannen slutade trea i söndagens jakstart i Ruhpolding, efter fransmännen Martin Fourcade och Fillon Maillet, och det efter en tuff spurtduell med en annan fransman, Simon Destieux.

– Det enda jag tänkte på det sista var att det inte fick bli tre fransmän på pallen. Och det blev det som tur var inte, säger Vetle Sjåstad Christiansen som i kväll kommer att bänka sig för att se handboll och EM-matchen mellan Norge och Sverige. 

– Norge har imponerat oerhört, till skillnad mot Sverige. Svenskarna kommer inte att ha en chans där heller, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.