Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas efter sitt nya fiasko: ”Är för dålig”

Tiril Eckhoff.
Foto: EIBNER/BENJAMIN SOELZER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

OBERHOF. Hon briljerar individuellt. 

Men i stafett har Tiril Eckhoff haft det tuffare, och nu kritseras den norska storstjärnan. 

– Hon är för dålig. Det blir inte VM-guld på det här sättet, säger NRK:s expert Ola Lunde. 

Tiril Eckhoff hade en tung start på världscupen i skidskytte när den inleddes i finska Kontilahti i november. Men efter det har norskan visat upp världsklassform. 

Först i österrikiska Hochfilzen där Eckhoff radade upp fina placeringar under två veckors tid. 

Och efter jul- och nyårsuppehållet har hon varit fullständigt överlägsen. Inför dagens masstart har Tiril Eckhoff vunnit samtliga individuella tävlingar i Oberhof. 

I stafett har norskan dock haft det tuffare. 

Tiril Eckhoff har gjort en bra stafettsträcka den här säsongen, de andra två har gått betydligt sämre och hon har dragit på sig straffrundor.

När Norge gjorde fiasko i gårdagens stafett, och slutade sjua, hade Eckhoff en dålig dag och åkte på två straffrundor. 

Och nu kritiseras norskan.

– Hon har gjort en superstafett den här säsongen men de andra har slutat med straffrundor. Det är för dåligt av Tiril. Om Norge drar på sig straffrundor har man inte en chans på VM-guld, säger NRK:s expert Ola Lunde som utvecklar sin kritik. 

– Det handlar om det mentala. I en stafett utsätts man för en annan press än i ett individuellt lopp. Kanske är det som är problemet, att Tiril tänker för mycket. Men det är ett tufft jobb som måste göras. Laget måste gå samman med tränaren och tänka igenom om hur man ser på det här. Tekniskt sett är Tiril mer än bra nog, säger Lunde. 

”Är frustrerande”

Tiril Eckhoff var inte nöjd med sin insats i gårdagens stafett. 

– Det är frustrerande att göra det så dåligt som jag gjorde i dag. Jag är besviken för egen del. Jag saknar mycket och måste hem och träna, säger Eckhoff. 

Förra säsongen vann de norska damerna samtliga stafetter i världscupen och på VM i Antholz blev det också guld i stafetten. 

Den här säsongen har de hittills varit åtta i stafetten Kontiolahti, vunnit den i Hochfilzen, och så i går, en medioker sjundeplats i Oberhof. 

– Jag är bekymrad inför VM när det kommer till stafetter för de norska damerna. Det ser inte alls lika bra ut den här säsongen, säger NRK:s expert Ola Lunde. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.