Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna riskerar stoppas i premiären

Foto: ALEXANDER VILF / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

I helgen inleds världscupen i skidskytte. 

Men flera av de allra största stjärnorna kan komma att missa premiären. 

Både det franska och det ryska landslaget har drabbats av coronasmitta. 

Världscuppremiären i skidskytte startar på lördag i finska Kontiolahti. Men helgens tävlingar kan bli utan de allra största stjärnorna.

Först kom besked att det ryska landslaget har drabbats av fyra fall av covid-19, det uppger bland annat den ryska nyhetsbyrån Tass. 

Enligt nyhetsbyrån är det en åkare, Anton Babikov, tillsammans med två läkare och en massör som har testat positivt.

Senare under torsdagen meddelade internationella skidskytteförbundet IBU att även det franska landslaget drabbats av coronasmitta. 

Ryssland och Frankrike tillhör toppnationerna inom skidskytte och har dominerat stort de senaste säsongerna. 

Svenska laget på plats

Enligt internationella skidskytteförbundet IBU är det nu de finländska hälsomyndigheterna som kommer att avgöra om några ryska och franska åkare får tävla i världscuppremiären. 

Även Moldavien och Lettland har positiva fall av covid-19, och har isolerats, bekräftar Internationella skidskytteförbundet IBU.

”De ansvariga finländska hälsovårdsmyndigheterna har informerats och kommer att besluta om ytterligare förfaranden. Mer information kommer att ges senare”, skriver IBU i ett pressmeddelande. 

Det svenska skidskyttelandslaget reste under torsdagen till Kontiolahti i ett chartrat plan.

Sveriges landslagstränare Johannes Lukas säger till TT att läget just nu är under kontroll i det svenska laget men att man hela tiden är observanta. 

– Efter varje fall försöker jag se om vi kan lära oss något och klara av situationen bättre, säger Lukas.

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.