Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalen pappaledig – då tog han storslam

Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

RUHPOLDING/STOCKHOLM. Martin Fourcade vann igen i jakstarten.

Fransmannen bommade inte ett enda skott och var allra bäst i den franska dominansen i Ruhpolding.

Sebastian Samuelsson tappade två placeringar och slutade på 17:e plats.

– Jag är ändå med och krigar om rätt bra placeringar i dag, det är jag nöjd med, säger Samuelsson efter loppet.

Martin Fourcade kunde kosta på sig att göra segergest redan när han klarat det sista skyttet och defilerade sedan hem segern. 

Fourcade åkte till en början tillsammans med sin landsman Quentin Fillon Maillet men åkte ifrån honom när Fillon Maillet bommade ett skott i det första stående skyttet.

Fourcade sköt fullt i tävlingen och vann med 17 sekunder före Fillon Maillet. Det innebär att han vunnit samtliga fyra individuella tävlingar sedan Johannes Thingnes Bö tog en paus i samband med att han fick en son.

Samuelsson tappade två placeringar

Kampen om tredjeplatsen var desto mer jämn och Vetle Sjåstad Christiansen spurtade ner Simon Destieux och förhindrade därmed en helfransk pallplats.

Sebastian Samuelsson gick ut som femtonde man och bommade tre skott under tävlingen. Det gjorde att han gick i mål som 17:e. 

Samuelsson är nöjd med loppet trots ett par sena bommar som förstörde chanserna till en högre placering.

– Jag är ändå med och krigar om rätt bra placeringar i dag, det är jag nöjd med. Det är ingen toppform men nu ska jag hem och träna upp den och vara i mitt livs form på VM i stället.

Åker hem till Sverige

Resultatet är ett fall framåt för Samuelsson jämfört med hur det sett ut tidigare under säsongen.

– Det var skönt att få det här genrepet nu. Det är tungt när man tycker att man krigar på utan att få några resultat med sig men nu är jag ändå topp 20 två gånger. Jag får ett annat självförtroende och blir mer säker på skjutvallen, då vet jag att åkformen kommer bli bättre också.

Hur ser tiden fram till VM ut för din del?

– Jag åker hem i morgon och börjar träna på tisdag. Jag gick miste om en del träning när jag blev sjuk vid jul och det ska jag försöka ta igen nu.

Jesper Nelin blev 39:a och Peppe Femling 51:a.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.