Här hölls festen som urartade - och fick stoppades av polisen. Foto: Scandic.Här hölls festen som urartade - och fick stoppades av polisen. Foto: Scandic.
Här hölls festen som urartade - och fick stoppades av polisen. Foto: Scandic.
Foto: Scandic.Foto: Scandic.
 Foto: Scandic.
Världscupvinnaren Martin Fourcade höll ett tal under kvällen. Foto: Hakon Mosvold Larsen / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNVärldscupvinnaren Martin Fourcade höll ett tal under kvällen. Foto: Hakon Mosvold Larsen / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Världscupvinnaren Martin Fourcade höll ett tal under kvällen. Foto: Hakon Mosvold Larsen / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Polisen fick stänga ner skidskyttefesten

Publicerad

Den avslutande festen för skidskyttarna verkar ha blivit en blöt historia.

Brandkår kallades till hotellet i Holmenkollen och därefter polis som tvingades stänga ner festen efter att någon utlöst brandlarmet.

– Det utlöstes manuellt på flera ställen av någon som sprang runt på hotellet och hade roligt, säger skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

I går avgjordes den sista världscuptävlingen i skidskytte i norska Holmenkollen.

Storstjärnan, tillika favoriten, Martin Fourcade tog hem loppet och säkrade därmed sin överlägsna seger i den totala världscupen.

Därefter hölls en traditionsenligt avslutande fest för alla skidskyttar - och det verkar ha gått vilt till.

Polis stängde ner festen

Runt 400 personer, såväl norska som internationella skidåkare, var på plats på lyxhotellet Park hotel i Holmenkollen för den stora festen.

Men kvällen fick ett tvärt slut.

Detta efter att polis och brandkår kallats till hotellet då brandlarmet hade utlösts på flera olika ställen på hotellet.

– Det utlöstes av någon som sprang runt på hotellet och hade roligt, säger skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

"De överlever nog"

Polisen stängde således ner festen strax efter midnatt.

– Att de var tvungna att stänga ner festen var irriterande för de som njöt av festen, säger Emelie Nordskar.

– Det är en tradition att vi anordnar en avslutande fest. Jag tror att folk hade roligt och de skulle säkert önska att det varade lite längre, men de överlever nog, fortsätter hon.

Ole Einar Björndalen var en av många som var på plats på festen tidigare under kvällen, men han hade gått och lagt sig innan polisen anslöt till festen.

– Jag tror att det var en bra fest. Fourcade gav ett fint tal och alla hade det bra. Det är alltid kul med skidskyttefest, säger han till NRK.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som bär skulden på festens abrupta slut.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag