Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pichlers nobb: ”Jag tackade nej till det”

Wolfgang Pichler. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Öberg. Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Wolfgang Pichler lämnar rollen som förbundskapten.

Nu avslöjar Pichler att han är nära ett nytt jobb – och att han nobbat ett erbjudande från skidskytteförbundet.

– Jag tackade nej till det, säger han till SVT. 

Svenska skidskyttelandslaget har skördat stora framgångar de senaste åren och tagit sig tillbaka till sportens toppskikt. På OS i Pyeongchang blev det oväntat två guld och två silver – och skidskytte-VM i Östersund slutade med ett guld, ett silver och ett brons för Sverige.

VM i Östersund blev också Wolfgang Pichlers sista som förbundskapten. Redan i januari meddelade 64-åringen att han skulle lämna rollen som förbundskapten.

Wolfgang Pichlers framtid var då oklar – men han slog fast att han inte skulle fortsätta jobba i samma utsträckning.

– Det kan jag inte. Det är inte hälsosamt. Det jag har gjort de senaste fyra åren har varit ett helvete. Inte helvete på det sätt att jag inte gillar det, men verkligen intensivt, sa han. 

– Jag är 64 år och jag har inte tid att resa till mina barnbarn i Manchester, jag behöver en ny höft, det har verkligen varit hårt. Jag varken vill eller kan göra det här.

Wolfgang Pichler nära jobb på SOK

Men nu börjar framtiden klarna för skidskyttenestorn.

– Med 99 procents säkerhet kommer jag att jobba för SOK, säger Pichler till SVT.

Wolfgang Pichler säger att han väntar på ett skriftligt erbjudande från SOK och att han inte vet exakt vad rollen går ut på, men att han har en vision om närmare samarbete mellan olika idrotter.

Wolfgang Pichler säger även att han fått ett erbjudande från skidskytteförbundet.

– Ja, men jag tackade nej till det. De får komma med ett annat erbjudande i sådana fall. Men om SOK-jobbet är som jag hoppas, så kommer jag att kunna hjälpa skidskytteförbundet ännu mer på det här sättet. Jag har också erbjudande från två andra länder om att jobba i en sportchefsroll, men med 99 procents säkerhet kommer jag att jobba för SOK.