Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pichler har vaknat upp ur sin koma

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Wolfgang Pichler, 65, har vaknat ur sin koma och mår bra under omständigheterna bra. 

– Han har frågat om Franska öppna och det tyder på att han är på väg tillbaka, säger hans bror Claus Pichler till Aftonbladet

Det var under förra veckan det chockerade beskedet kom. Den legendariska skidskyttetränaren Wolfgang Pichler drabbades av en hjärtattack i samband med ett cykelpass hemma i tyska Ruhpolding.

Pichler föll i samband med hjärtattacken och återupplivades av ambulanspersonal på plats. När Wolfgang Pichler senare anlände till Traunsteins sjukhus för vidare behandling sövdes han ner i konstgjord koma. 

Men på måndagen kom beskedet att Pichler har vaknat ur sin koma. För Aftonbladet berättar brodern Claus Pichler att Wolfgang mår bra under omständigheterna. 

– Med tanke på han haft en hjärtattack så är han alright, säger Claus till tidningen.

– I torsdags kunde de ta bort röret som gav honom konstgjord andning. Sedan dess har Wolfgang kommit tillbaka sakta men säkert. Han kan andas och prata. Läkarna är mycket tillfreds med hans framsteg och säger att allt är normalt utifrån omständigheterna. Men han är mycket trött och han behöver mycket vila.

”Fantastiskt glädjande”

Svenska skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip gläds åt beskedet om Wolfgang Pichler. 

– Vi vet att Wolfgang har vaknat ur koman, men inte så mycket mer än så. Det är självfallet fantastiskt glädjande, även om det fortfarande är ett tufft läge med tanke på vad han har gått igenom, säger Grip. 

Tysken Wolfgang Pichler var tränare och förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget under många år och skördade stora framgångar tillsammans med de svenska åkarna fram till dess att han slutade 2019. 

I dag är Pichler, som bor i den klassiska tyska skidskytteorten Ruhpolding, anställd som talangutvecklare på SOK, Sveriges olympiska kommitté. 

TV: Pichler: ”Jag ska fira med tårta och kaffe”

LÄS MER: Stina Nilsson: ”Folk skrev att jag var dum i huvudet” 

LÄS MER: Hanna Öberg: ”Det finns en kroppsfixering” 

LÄS MER: Sveriges upplägg – går emot Norge 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.