Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag blev chockad när jag såg skadan”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: Skidskytteförbundet

OS-guldmedaljören Peppe Femling har fått lämna Stavangers sjukhus, enligt SVT. Den 26-årige skidskytten fick i torsdags en stav igenom benet under ett uppvärmningspass på rullskidor i Norge.

Femling, som tillsammans med Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström tog ett svenskt stafettguld vid OS i Pyeongchang i februari, reser nu hem till Östersund för vila.

Det var i torsdags som den 26-årige skidskytten kraschade under uppvärmningen inför en rullskidstävling i Norge. Femling väjde för en bil och fick i olyckan ena staven genom benet.

– Jag blev så chockad att jag snabbt var på benen igen, så att ingen skulle se det. Det var lite pinsamt. Men sen såg jag skadan och då blev jag väldigt chockad, säger Femling till NRK. 

Han fick akutvård på plats och fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset i Stavanger. Under lördagen skrevs svensken ut efter två dygn på sjukhuset.

– Jag fick vänta ett tag på att få ut staven, men som tur var fick de ut den samma kväll. Efter det måste man bara se till att vara stilla så det har varit mycket väntetid.

Peppe Femling: ”Jag är positiv”

Enligt Femling hade det "kunnat gå mycket värre". Staven gick genom muskeln och missade viktiga blodkärl och nerver.

Femling, som tillsammans med Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström tog ett svenskt stafettguld vid OS i Pyeongchang i februari, reser nu hem till Östersund för vila.

Stygnen kommer till en början att stoppa honom från träning där benen aktiveras, men Femling hoppas snart vara på rullskidor igen.

– Jag kommer att träna min överkropp från början av nästa vecka. Sen ska stygnen vara där i två veckor. Efter det kan jag nog gå på lite hårdare, så vi får se när jag tar på mig rullskidorna igen. Jag är positiv.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!