Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade hyllningen till Kalla – från Norge

Vetle Sjåstad Christiansen under en träning i Oberhof.
Foto: EIBNER/BENJAMIN SOELZER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Vetle Sjåstad Christiansen.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

OBERHOF. Han är själv osäker på sin plats i VM. 

Men norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen känner samtidigt starkt för någon helt utanför skidskyttet.

– Charlotte Kalla har alltid varit speciell för mig och jag hoppas verkligen att hon är tillbaka för fullt snart, säger han. 

Norge har dominerat stort i världscupen i skidskytte den senaste tiden. På damsidan ligger Marte Olsbu Röiseland i topp i totalen före landsmaninnan Tiril Eckhoff. 

Och på herrsidan är det ännu mer Norge. Fyra norrmän toppar just nu den totala världscupen, Johannes Thingnes Bö leder före Sturla Holm Laegreid, Johannes Dale och Tarjei Bö. 

För Vetle Sjåstad Christiansen har säsongen dock inte börjat lika starkt, men på fredagen fick han en chans i det norska stafettlaget som tog hem andraplatsen efter segrande Frankrike. 

– Jag är väldigt nöjd med min insats och gjorde verkligen allt jag kunde i dag. Jag tog ut mig så mycket att näsblodet rinner bakom munskyddet just nu, sa Sjåstad Christiansen efter sin förstasträcka i stafetten. 

Vetle Sjåstad Christiansen är dock ödmjuk inför att ta en av fyra platser i det norska laget till VM. 

– De andra killarna har verkligen varit fantastiska och konkurrensen är stenhård. Jag ser det som väldigt liten chans att jag tar en VM-plats. Jag skulle säga att den chansen är 0,5 procent. Men jag har inte gett upp och ska göra allt jag kan i masstarten på söndag och i VM-genrept i Antholz, säger norrmannen som bland annat har två VM-guld från Östersund på meritlistan. 

”Jag beundrar henne”

Men även om Vetle Sjåstad Christiansen har fullt fokus på att försöka kämpa sig till en VM-plats så skänker han gärna en tanke till en annan idrottare. Och det utanför skidskyttevärlden. 

– Jag har alltid beundrat Charlotte Kalla. Hon är en stor förebild på många sätt, inte minst när det kommer till skidåkning. Där har hon en teknik som jag verkligen ser upp till, säger Vetle Sjåstad Christiansen och fortsätter:

– Jag vet ju att Charlotte har varit sjuk i covid och jag hoppas verkligen att hon är i riktigt bra form snart och kan tävla för fullt. 

I morgon lördag väntar stafett för damerna innan världscupveckan i Oberhof avslutas med dubbla masstarter på söndag. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.