Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans osannolika träning – i tolv timmar

Sebastian Samuelsson spenderade tolv timmar på träningscykeln.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Totalt tolv timmar på träningscykeln – utan avbrott. 

Det var Sebastian Samuelssons verklighet under tisdagen. 

– Folk tycker att man är korkad, säger den svenske skidskyttestjärnan. 

En lyckad säsong har nyligen avslutats. Men Sebastian Samuelsson har inte tröttnat på att ta ut sig. Under tisdagen spenderade skidskytten tolv (!) timmar på träningscykeln tillsammans med landslagskompisarna Jesper Nelin och Malte Stefansson. 24-åringen cyklade totalt 307 kilometer och tog totalt 5400 höjdmeter – utan att göra några avbrott.  

– Vi har planerat det sedan vi pratade om det under säsongen. Det hade varit kul med en riktig utmaning. Det längsta jag och Jesper hade tränat tidigare var i åtta timmar i sträck. Då tänkte vi att vi kör i tolv timmar, och vi lade upp det med lite spurtpriser och sådana saker. I dag har jag fruktansvärt ont i benen. Jag kan knappt gå, säger Samuelsson och fortsätter: 

– Jag gillar att spränga lite gränser och visa för sig själv att man är starkare än man tror. Det kan man ta med sig under sommarträningen. 

Åt pizza på cykeln

Vem var starkast? 

– Vi hade lite olika priser. Vi lyckades vinna var sin grej kan man säga. Jag var den som cyklade längst på tolv timmar. Jesper plockade mycket spurtpriser och Malte var starkast i backarna. 

Varför gjorde ni det? 

– Man tycker om att pusha lite gränser. Man kommer garanterat vara betydligt tröttare under sommaren och då kan man tänka tillbaka på att man har cyklat i tolv timmar, och vi cyklade rätt hårt också. Det tror jag man kommer få med sig. 

Efter det långa passet lade Samuelsson ut en bild på Instagram, och fick ta emot många reaktioner. 

– De flesta tycker att man är korkad, och det kan jag förstå, säger han och skrattar. 

Semester i april

På bilden syntes även en halväten pizza. En maträtt som inte är särkilt synonym med elitidrottare. 

– Vi beställde pizza en gång, men man ville ju inte kliva av cykeln så mycket så vi försökte äta pizza och cykla samtidigt. Vi försökte även vara snabba när vi gick på toa. Så att man inte skulle tappa mot de andra. 

Pizza känns inte som den optimala maten under ett tolvtimmarspass? 

– Nej, men det blev en liten grej av det. Men det klart att man kunde äta något annat som var bättre för prestationen. 

Nu väntar några veckors semester för stjärnan innan träningen drar i gång på allvar igen i slutet av april. 

– Då kan man tänka tillbaka på detta förhoppningsvis, och bli starkare. 

https://www.instagram.com/p/CNDcGHPD7Ww/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.