Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-hjälten tvingas sova på Arlanda: ”Är fast här”

Sebastian Samuelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Samuelsson. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Den svenska OS-hjälten i skidskytte, Sebastian Samuelsson, får en tuff uppladdning inför Blinkfestivalen. 

Han får spendera natten på Arlanda. 

– Det finns inte så mycket annat att göra, säger han.

Efter dubbla medaljer (guld och silver) på OS i Pyeongchang i början på året har Sebastian Samuelsson ägnat sommaren åt att komma i så bra form som möjligt inför den kommande säsongen där VM i Östersund är det stora målet. 

– Formen känns bra. Jag är där jag ska vara. Nu är jag inte den starkaste på sommaren kanske. Men det känns som att träningen gått enligt plan, säger han och fortsätter: 

– Det är VM-medalj jag ska ha. Det är det som är det som är det stora målet.

Sebastian Samuelsson tvingas sova på Arlanda

Som en del i förberedelserna tänker Samuelsson ställa upp i rullskidsloppet på norska Blinkfestivalen som avgörs på torsdagen. 

Men uppladdningen till tävlingen går allt annat än smärtfritt. 

Samuelsson skulle ha landat i Norge under onsdagskvällen. Men det gör han inte. 

– Vi skulle ha flugitit till Norge idag men det blev försenat. Jag vet inte riktigt vad det beror på men flyget från Östersund blev försenat och nu är vi fast här på Arlanda, berättar han. 

Hur länge blir kvar där?

– Vi kommer fram imorgon istället. Så vi kommer få sova här på Arlanda. Det är inte optimalt att komma fram samma dag som tävlingen men det är bara att gilla läget, det finns inte så mycket annat att göra.

Samuelsson fortsätter: 

– Det blir en tidigare morgon än vad man hade räknat med – men det är inte världens viktigaste tävling. Hade det varit det så hade man ju åkt dit för några dagar sedan. Det var sent att åka dit redan nu och nu blir det lite väl sent.

Skofterud hedras på tävlingen

Blinkfestivalen är i regel en tävling som präglas av lekfullhet och glädje, men i år så överskuggas det av den tragiska olyckan som krävde den norska längdskidåkningikonen Vibeke Skofteruds liv i helgen. 

Skofterud kommer att hedras under torsdagens tävlingar

– Jag personligen kände henne inte. Men jag har läst om vad som hänt och blivit illa berörd såklart. Det känns bara fint om man kan hedra henne på något sätt. Hon verkar ha varit en fantastisk människa och det är alltid synd när folk går bort för tidigt, säger Samuelsson. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!