Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jagade förbrytaren själv ”Var jävligt dramatiskt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JENS MEYER / AP

Den norska OS-hjälten Tiril Eckhoff och hennes rumskamrat fick sitt rum länsat under ett landslagsläger. 

Då tog skidskyttestjärnorna själv tag i jakten på förbrytaren.

– Det var jävligt dramatiskt, säger Eckhoff till NRK. 

Det norska landslaget laddar inför skidskyttepremiären med ett läger i Trysil.

Där utspelades nyligen ett oväntat drama.

Tiril Eckhoff, 28, och rumskamraten Ingrid Landmark Tandrevold, 22, låste inte dörren till sitt hotellrum då de lämnade för ett kortare möte. När de kom tillbaka var dörren låst och de fick gå ner till receptionen för att få en extranyckel, skriver NRK. 

– Efter en stund kände vi att allt inte stod rätt till, säger Eckhoff.

Skidskyttestjärnan, som bland annat har fem OS-medaljer på meritlistan, och hennes rumskamrat hade blivit bestulna på värdesaker för cirka 50 000 kronor.

Bland annat en bärbar dator.

Stjärnornas jakt på inbrottstjuven

De kontaktade polis, men bestämde sig för att ta upp jakten på inbrottstjuven på egen hand. Via en app i sin telefon kunde Eckhoff se att hennes dator fortfarande fanns kvar på hotellet.

Till slut kunde polisen gripa en man som bodde på hotellet och som dessutom var känd för polisen tidigare. Eckhoff och Landmark Tandrevold fick tillbaka sina saker.

– Det var jävligt dramatiskt hela kvällen, säger Eckhoff.

Skidskytten fortsätter:

– Vi hade verkligen jättetur. Hade det inte varit för polisen hade vi ju aldrig fått tillbaka våra saker. Det hade aldrig hänt i Oslo, till exempel. Så vi är väldigt lyckliga nu och det var en billig läropeng för oss. Nästa gång låser vi dörren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.