OS-hjälten drabbad av mystisk sjukdom

Laura Dahlmeier.
Foto: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Anastasiya Kuzmina, Jennie Öberg och Laura Dahlmeier vid OS i Sydkorea 2018.
Foto: VASSIL DONEV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Laura Dahlmeier tog två guld under OS i Pyeongchang.

Nu har tyskan tvingats lägga satsningen på is – efter att ha drabbats av en okänd sjukdom.

– Jag mår inte som jag borde, säger OS-hjälten enligt Der Spiegel.

Redan under VM 2017 etablerade sig Laura Dahlmeier igenom som en av skidsportens största genom tiderna. Tyskan tog fem guld i mästerskapet, fler än någon skidskytt tidigare gjort.

I vintras svarade hon för ytterligare en stark prestation på OS i Pyeongchang där hon tog tre medaljer, var av två var guld. Hon slutade fyra i den totala världscupen, efter att ha vunnit säsongen innan.

Nu skriver Der Spiegel att OS-hjälten tvingas pausa på grund av hälsoproblem. Tidningen skriver att Dahlmeier har drabbats av en okänd sjukdom.

”Just nu mår jag inte som jag borde för att kunna träna professionellt. Jag måste bara lyssna på min kropp just nu och försöka ladda mina batterier, även om det inte är lätt för mig”, skriver 25-åringen på Instagram.

”Det var inte lätt”

Det här är inte tyskans första bakslag under uppladdningen inför säsongen. Under sommaren skadade hon sitt lår, och tvingades även ta en paus på grund av en visdomstandsoperation. Kort därefter insjuknade hon i en infektion.

– De olika problemen var inte speciellt seriösa, och jag trodde att jag hade återhämtat mig väl efter den stressiga OS-säsongen. Men när jag trodde att jag var tillbaka kom nästa problem, så de veckorna var inte lätta för mig, sa Dahlmeier i somras.

Förbundet: Karriären inte i fara

Vad hon nu drabbats av är oklart – det kan vara ett slag mot immunsystemet efter sommarens besvär.

– Hennes immunsystem är försvagat. Hög intensitet och stora träningsmängder är kontraproduktivt i det här fallet, säger lagläkare Klaus-Jürgen Marquardt enligt Spiegel.

Det tyska förbundets talesperson Stefan Schwarzbach menar att karriären inte är i fara.

– Det är absolut inget vi diskuterar. Nu ska hon bli hundra procent frisk, säger han.


LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta. 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.