Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öberg svarar på norska utspelet: ”Rejäl överdrift”

Hanna Öberg.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tiril Eckhoff.
Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Hanna Öberg.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tiril Eckhoff.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

POKLJUKA. Förra säsongen vann de norska damerna samtliga stafetter. 

Men inför lördagens stafett på skidskytte-VM tar storstjärnan Tiril Eckhoff ned förväntningarna rejält. 

– Vi är ”underdogs deluxe”, säger Eckhoff. 

Hanna Öberg förvånas över norskans uttalande. 

– De är absolut favoriter, säger Öberg. 

Norge leder medaljligan i skidskytte-VM och allra mest har Tiril Eckhoff imponerat, hon har ensam kört hem tre guld. 

Och i går fick Eckhoff ytterligare en medalj till samlingen när Norge tog silver i singelmixedstafetten som vanns av Frankrike och där Sverige, med Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg i laget, tog brons. 

I morgon är det dags för dubbla stafetter på VM. Förra säsongen vann de norska damerna samtliga stafetter i världscupen och tog också hem guldet på VM. 

Men den här säsongen har det gått tyngre för de norska damerna i stafett. Norge har bara varit på pallen en enda gång i vinter, och det var när man vann stafetten i Hochfilzen innan jul. 

Och nu tar den norska storstjärnan Tiril Eckhoff, trots sin egen succé på VM, ned förväntningarna inför morgondagens stafett.

– Vi är inte favoriter. Jag skulle säga att vi är ”underdogs deluxe”. Sverige är favoriter, de har gjort det bättre på stafetter i år än vad vi har gjort, säger Eckhoff och fortsätter:

– Samtidigt vet man aldrig med stafetter, och skidskytte är skidskytte. 

Öbergs svar: ”En rejäl överdrift”

Sverige har varit på pallen tre av fyra stafetter den här vintern. I säsongspremiären i Kontiolahti vann man stafetten. I Hochfilzen och Oberhof slutade Sverige trea.

Hanna Öberg reagerar på Eckhoffs uttalande inför VM-stafetten. 

– ”Underdogs deluxe” låter som en rejäl överdrift. Absolut hör Norge till favoriterna. Det gör vi också. Men det finns många lag som kan vara med och slåss om medaljer. Det är alltid det lag som gör den bästa insatsen som kommer vinnande ur det, säger Hanna Öberg. 

LÄS MER: Skidskytte-VM - här är hela programmet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.