Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken efter bilderna: ”Men... vad gör hon?”

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Hanna Öberg såg länge ut att konkurrera om pallplatserna i jaktstarten.

Då sköt hon bort sig i det stående skyttet och slutade åtta.

I stället blev det dubbel italiensk succé – trots Dorothea Wierers märkliga tabbe.

– Vad gör Wierer? Men... så slarvigt!, säger experten Björn Ferry i SVT.

Hanna Öberg gick ut som trea i jaktstarten i ett blåsigt Oberhof. 

Den svenska 23-åringen imponerade under den första halvan och var tvåa efter de första två skjutningarna. Men i det stående skyttet skulle Öberg få problem.

Lisa Vittozzi ryckte ifrån samtliga åkare och många hade det tungt i det stående skyttet. Öberg hade en sista chans att haka på täten i det avslutande skyttet, men noterades för två bom och fick se pallchansen rinna i väg.

Italienskan Dorothea Wierer hade chansen att utmana sin landsman Vittozzi, men stod för en dundertabbe ute i spåret. Wierer tog emot en vattenflaska från en italiensk ledare och saktade in för att dricka.

 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte 2018/2019 – allt du behöver veta 

 

Stabilt skytte av Elisabeth Högberg

Sen fällde hon ut båda armarna och kraschade ihop med Anais Bescond som försökte passera.  Båda föll och tappade cirka tio sekunder.

– Vad gör Wierer? Men... så slarvigt! Väldigt onödigt av Wierer att dricka en sån här dag, säger experten Björn Ferry i SVT.

Italienskan sköt sen fullt i det sista skyttet, men fallet blev kostsamt för Wierer, som slutade femma, 37 sekunder efter segraren Vittozzi.

Hanna Öberg slutade på plats åtta med totalt fem bom.

Elisabeth Högberg stod för en desto bättre insats på skjutvallen och missade endast två skott, lika många som Vittozzi. Högberg körde upp sig från plats 48 och slutade på imponerande 23:e plats.