Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Öberg: ”Är klart att det finns en viss osäkerhet”

Hanna Öberg. Foto: NISSE SCHMIDT / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Öberg tog OS-guld på 15 km i vintras. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Efter OS-succén undrar många hur skidskyttarna står sig i år.

Inte ens de aktiva är säkra.

– Det är klart att det finns en viss osäkerhet – vad har hänt under sommaren, har jag tagit kliv eller står jag kvar på samma?, säger Hanna Öberg.

Ett OS-guld ger inga garantier. Trots att Hanna Öberg visat att hennes högstanivå är skyhög bär hon på en osäkerhet inför årets säsong, som i helgen smygstartar med SM i Idre.

– Även om jag känt under sommaren att jag blivit starkare så finns det ju inga garantier för att jag kommer ta med mig det in till vintern sen, utan man är ju i ett sådant läge nu att man börjar känna "hur står jag mig?", säger Öberg till TT.

– Men jag får lita till att jag har gjort jobbet och att det ska ge resultat.

Hanna Öberg: ”Jag jobbar varje dag"

Hon har fått göra träningen under försäsongen på det sätt hon önskat, så hon är hoppfull att hon i år ska kunna ligga på en högre lägstanivå under hela världscupsäsongen.

– Jag jobbar varje dag, jag vill bli en bättre skidskytt. Jag vill åka fortare och skjuta fler träff. Höja lägstanivån både på skidåkningen och skyttet, säger hon.

Men säsongens stora mål är trots allt VM på hemmaplan. Det är då formen ska peaka.

– Klart att det kommer vara speciellt, man har ju aldrig gjort det förut. Jag har ju tävlat i Östersund och det gillar jag. Jag tror att det kommer vara en häftig stämning och jag hoppas ju att jag kommer att vara i en väldigt bra form och på en bra plats mentalt, och jag kommer göra det jag kan för att vara det.