Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt ryskt dopingfall - avstängd från sprinten

Ekaterina Glazyrina.
Martin Fourcades protest på prispallen.
Foto: Alexey Filippov / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/HARTENFELSER IMAGO SPORTFOTODIENST

Fourcade hamnade i ett hett dopingbråk med det ryska skidskytteförbundet under VM-tävlingarna i går.

Nu stängs den ryska skidskytten Ekaterina Glazyrina av. 

Glazyrina skulle ha startat i sprinten i Hochfilzen i dag, men blev i förmiddags avstängd misstänkt doping. 

Det meddelar IBU en ett pressmeddelande kom efter lunch i dag. Bara timmar innan start informerade en representant från det internationella skidförbundet att Ekaterina Glazyrina inte skulle delta som planerat, utan vidare information. 

IBU ville först inte kommentera saken ytterliga och hävdade att det inte skulle komma mer information förens efter pressmeddelandet blev offentligt. 

Igår skrev SportExpressen om den minst sagt frostiga relationen mellan franska skidstjärnan Martin Fourcade och det ryska skidskytteförbundet.  Idag fick den franska stjärnan än mer vatten på sin kvarn. 

Avstängd

I meddelandet framkommer att Glazyrina är avstängd med omedelbar verkan, misstänkt för doping baserat på McLaren-rapportens undersökning. 

Enligt SVT kommer avstängningen sträcka sig över 6 månader. 

29-åringen deltog i OS i Sotji där hennes bästa plats blev en 61 plats på normaldistansen. Glazyrina är en av de 29 skidskyttar som skal vara namngivna i den mycket omtalade McLaren rapporten. IBU meddelar att utövaren och det ryska skidskytteförbundet är informerade om avstängningen, och att 29: åringen kommer få en möjlighet att förklara sig. 

Utsatt för razzia

Representanter för polisen och det internationella skidskytteförbundet bekräftade att förbjuda medikamenter blivit beslagtagna på den ryska skidskyttens rum. Dopingpreparatet och medicinerna blev skickade till antidopingsbyråen i Nada, Österrike. 

Nyheten om avstängningen kommer dagen efter att det blivit känt att polisen genomfört en razzia mot Kazakstans herrlandslag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.