Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i bilden som avslöjar nya succén

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: EIBNER-PRESSEFOTO /EXPA/ADELSBERGER VIA WWW.IMAGO / IMAGO IMAGES/EIBNER EUROPA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Hanna Öberg är i superform. 

Svenskan tog sin tredje raka pallplats när hon slutade tvåa på distansen i Pokljuka – efter en imponerande insats i spåren. 

Faktum är att Öberg, i ren åktid, var överlägset snabbare än norskan Tiril Eckhoff. 

Med två raka pallplatser och en tredjeplats i den totala världscupen jagade Hanna Öberg nya topplaceringar i Pokljuka under fredagen. 15 kilometer individuell start stod på schemat – distansen där Öberg både är regerande OS- och VM-mästare. 

Det var många som sköt fullt i första skyttet, bland dem stjärnorna Dorothea Wierer och Tiril Eckhoff. Men trots det kunde Hanna Öberg gå ut i ledning efter sitt skytte, även det felfritt. 

I det andra skyttet kom en bom – men Öberg visade fortsatt upp stark åkning. Svenskan avslutade loppet med två raka nollor, och efter det sista stående skyttet gick hon ut som tvåa efter fransyskan Anais Bescond – som skjutit fyra nollor. 

Öberg passerade dock Bescond efter ett imponerande spurtvarv och tog ledningen i mål. Den svenska stjärnan fick till slut se sig slagen av tyskan Denise Herrmann, som både sköt fullt och åkte snabbt.

Hanna Öberg tvåa i Pokljuka

Pallplatsen var Öbergs tredje raka, och den fjärde individuella den här säsongen. 

– Hon är i fantastiskt form, otroligt kul att se, säger experten Helena Ekholm i SVT. 

Det är överraskande att Öberg var hela 27 sekunder snabbare än Tiril Eckhoff i ren åktid i loppet – på den punkten har norskan varit totalt överlägsen under säsongen. 

– Jag jobbade igenom det här loppet på ett bra sätt. Det var bra med folk ute på banan som man kunde jaga hela tiden. Jag kunde åka taktiskt och trycka på i vissa delar av banan, och det kändes som att kroppen svarade bra på det, säger Öberg i SVT. 

Öberg var före både Wierer och Eckhoff, och närmar sig därmed stjärnduon i den totala världscupen – där hon fortsatt är trea. 

Tiril Eckhoff hade ingenting emot att bli slagen. 

– Jag tycker att det är helt okej. Det är lite bra att det går skit, så har jag något att träna på framöver. Att jag får en smäll nu och kan jobba på framåt, säger hon till NRK

VM i Antholz inleds om tre veckor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.