Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya jättesuccén: Sverige på pallen

Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

De svenska skidskyttedamerna visar gryende OS-form.

I Ruhpoldings stafett blev tog svenskorna sin andra raka pallplats.

Sverige slutade trea. 

– Det var jättejobbigt, men jättekul, säger Hanna Öberg i TV4.

Sverige skrällde rejält när man tog en pallplats i Oberhof för en vecka sedan, utan starkaste kortet Hanna Öberg i laget. Och i lördagens stafett i klassiska Ruhpoldning var det dags igen.

Hanna Öberg var tillbaka i laget, och gick ut på sista sträckan med ett bra utgångsläge efter fina insatser av Linn Persson, Mona Brorsson och Anna Magnusson. 

Ny succé för Sveriges skidskyttar

Öberg kostade på sig ett extraskott i liggande och stående skytte, vilket ledde till att hon tappade kontakten med Italien i kampen om andraplatsen. Men Öberg var tillräckligt stark i spåret för att hålla jagande Norge bakom sig. Hanna Öberg gled över mållinjen som trea, bara 17 sekunder efter Tyskland som vann.

– Första varvet försökte jag åka smart så jag skulle orka sistavarvet, men jag var ändå jätterädd att de skulle komma på slutet, säger Hanna Öberg.

Efter pallplatsen i Oberhof brast Anna Magnusson ut i gråt. Efter lördagens tredjeplats var hon desto mer samlad. För TV4 avslöjade hon att Hanna Öberg fällde en tår efter målgång.

– Hanna fick stå för tårarna i dag i målfållan. Jag sa till de andra att Hanna får köra tårpartyt, säger hon.

Efter loppet meddelade den svenska förbundskaptenen Wolfgang Pichler att lördagens lag blir det lag som får åka stafetten i OS. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!