Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Nya jättesuccén: Sverige på pallen

Publicerad

De svenska skidskyttedamerna visar gryende OS-form.

I Ruhpoldings stafett blev tog svenskorna sin andra raka pallplats.

Sverige slutade trea. 

– Det var jättejobbigt, men jättekul, säger Hanna Öberg i TV4.

Sverige skrällde rejält när man tog en pallplats i Oberhof för en vecka sedan, utan starkaste kortet Hanna Öberg i laget. Och i lördagens stafett i klassiska Ruhpoldning var det dags igen.

Hanna Öberg var tillbaka i laget, och gick ut på sista sträckan med ett bra utgångsläge efter fina insatser av Linn Persson, Mona Brorsson och Anna Magnusson. 

Ny succé för Sveriges skidskyttar

Öberg kostade på sig ett extraskott i liggande och stående skytte, vilket ledde till att hon tappade kontakten med Italien i kampen om andraplatsen. Men Öberg var tillräckligt stark i spåret för att hålla jagande Norge bakom sig. Hanna Öberg gled över mållinjen som trea, bara 17 sekunder efter Tyskland som vann.

– Första varvet försökte jag åka smart så jag skulle orka sistavarvet, men jag var ändå jätterädd att de skulle komma på slutet, säger Hanna Öberg.

Efter pallplatsen i Oberhof brast Anna Magnusson ut i gråt. Efter lördagens tredjeplats var hon desto mer samlad. För TV4 avslöjade hon att Hanna Öberg fällde en tår efter målgång.

– Hanna fick stå för tårarna i dag i målfållan. Jag sa till de andra att Hanna får köra tårpartyt, säger hon.

Efter loppet meddelade den svenska förbundskaptenen Wolfgang Pichler att lördagens lag blir det lag som får åka stafetten i OS. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag