Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nu vet jag hur det är att sitta i fängelse”

Jesper Nelin
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Hanna Öberg och Jesper Nelin på Idrottsgalan
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

ANTHOLZ. Jesper Nelin har varit sjuk inför VM.
Och för att rädda Sveriges största stjärna, och flickvännen, Hanna Öberg från att smittas valde Nelin total isolering. 

– Nu vet jag hur det är att sitta i fängelse, säger han.  

I dag inleds skidskytte-VM i Antholz. Inför mästerskapet valde det svenska paret Hanna Öberg och Jesper Nelin att ladda upp i Österrike och inte hemma i Östersund.

Ett upplägg som Öberg menar har fallit väl ut för hennes del. 

– Jag är mycket nöjd med hur det har varit, sedan får man göra en större utvärdering längre fram. Men det har fungerat väldigt bra, pappa kom ner ett tag och körde med mig, resten av tiden körde jag ensam, säger Öberg.

För pojkvännen Jepser Nelin blev det dock inte som tänkt. Nelin blev sjuk under uppladdningen i Österrike och tvingades till fullständig isolering. 

– Det är som att vara i fängelse, nu vet man hur det känns. Det enda jag gjorde var att gå ut till köket och hämta mat och sedan gick jag in i sängen och satte mig och åt. Så jag har verkligen varit totalt isolerad, säger Nelin. 

”Försökte verkligen hålla mig undan”

I en veckas tid höll Jesper Nelin sig isolerad för att undvika att Hanna Öberg skulle smittas. 

– Vi bodde inte tillsammans under den sista världscuptävlingen i Pokljuka så att jag skulle ha smittat henne redan då kändes inte så troligt. Och sedan försökte jag verkligen att hålla mig borta. 

Hanna Öberg har tidigare berättat om sin oro att för bli sjuk under tävlingssäsongen.

– Jag går inte runt och är livrädd för att bli sjuk. Men det är klart att om chauffören som ska köra oss till tävlingsplatsen hostar så känner jag ”NEJ!”. Men jag försöker att inte vara allt för nojig, då tror jag att det blir fokus på fel saker. 

Hur hon tacklade situationen när pojkvännen Jesper blev sjuk under parets gemensamma VM-uppladdning i Österrike?

– Det är lite märkligt, men jag blir sällan smittad av Jespers baciller. Det är som att jag är immun mot honom, säger hon och menar att hon är i bra form inför det stundande mästerskapet. 

– Jag känner mig väldigt laddad. 

”Självklart stressande”

För både Hanna Öberg och Jepser Nelin väntar i dag mixedstafett, som de kör tillsammans med Linn Persson och Sebastian Samuelsson. 

Nelin menar att han har återhämtat sig väl från sjukdomsperioden. 

– Självklart blev jag väldigt stressad över att vara sjuk så nära VM. Man vill ju bara träna i stället för att ligga sjuk. Efter någon vecka var jag i gång igenn Men det var först i slutet av förlägret som jag har kunnat köra på riktigt hårt. 

– Men det har känts bra de senaste dagarna, då har jag åkt som de andra. Sedan är det svårt att säga exakt var jag är i form när det är dags för tävling. 

Mixedstafetten avgörs klockan 14.45 under fredagen. Senast Sverige tog medalj i mixedstafett var 2010 när det blev ett brons.


LÄS MER: Skidskytte-VM 2020 - allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.