Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nu tonar vi ned det – hybrisen har lagt sig”

Åsikterna om Stina Nilssons val att byta från längdåkning till skidskytte har varit många. ”Jag vill inte veta”, sa Nilsson i en intervju med Expressen.
Stina NilssonFoto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stina Nilsson har tränat skytte högintensivt i två månader och har hyllats av sin tränare Jean-Marc Chabloz.  

Men efter en extremt lovande start går utvecklingen nu inte lika snabbt. 

– Hybrisen har lagt sig, säger Stina Nilsson till SVT

Stina Nilsson, 26, har i ett antal år var en av längdskidåkningen klart största stjärnor. Inte minst i sprint där hon tillsammans med norskan Maiken Caspersen Falla varit bäst i världen. 

Totalt har Nilsson 12 OS- och VM-medaljer. 

Men nu är det en ny utmaning som väntar för Nilsson. I mars meddelade hon att hon lägger längdåkningen till sidan för att satsa helhjärtat på skidskytte. En nyhet som kom som en blixt från klar himmel i skidåkningsvärlden. 

Skyttesmekmånaden över för Stina Nilsson

Trots att skyttemomentet är helt nytt för Nilsson så lovordades hon rejält av sin tränare Jean-Marc Chabloz när hon inledde sin satsning. 

– Hon är den bästa jag haft hittills då Stina Nilsson har lärt sig väldigt snabbt. Jag tror det har att göra med hennes blandning av att vara tokig och galen då hon ser fram emot varje skjutpass. Jag tror det är en väldigt viktig faktor varför hon lärt sig så otroligt snabbt, sa Chabloz till SVT efter tre veckor tillsammans med Nilsson. 

Nu verkar dock smekmånaden vara över. 

– Han tror väldigt gott om mig men nu tonar vi ned det här lite grann, det var bara en vecka som jag sköt 1200 skott. Nu ligger jag på omkring 600-800 skott i veckan vilket fortfarande är en bra dos men hybrisen har lagt sig lite grann, säger Stina Nilsson.

”Kurvan pekar fortfarande uppåt”

Chabloz menar dock att kurvan alltjämt pekar uppåt. 

– Den pekar fortfarande åt rätt håll och vi har kunnat följa vår plan så det går uppåt hela tiden, säger han till SVT. 

Nilsson menar att det finns utmaningar, men det är inget hon räds. 

– Det är mycket som är svårt men det är ingenting som är omöjligt att lära sig, de bästa skyttarna hanterar de och jag måste bara hitta min väg att hantera vissa saker, hitta mitt sätt att stå på vallen för att bli så bra som möjligt. 

På Instagram har Stina Nilsson tidigare visat upp sina blåmärken efter den första tidens hårda skytteträning.

 

https://www.instagram.com/p/B-HxdSAJWXA/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.