Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Northug sågar Samuelsson inför VM

Sebastian Samuelsson
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Petter Northug
Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY

OBERHOF. Petter Northug kommer att vara expert under skidskytte-VM i Oberhof. 

Och inför mästerskapet sågar nu den norske skidikonen Sebastian Samuelsson.

– Jag skulle bli väldigt överraskad om han tar en individuell medalj, säger Northug. 

I morgon inleds skidskytte i tyska Oberhof och det med mixedstafett. På herrsidan har varit stor norsk dominans hittills i vinter. 

De norska herrarna har varit på pallen i 32 av 40 världscuplopp den här säsongen. 

Samtidigt har en av Sveriges största stjärnor, Sebastian Samuelsson, inte lyckas ta en enda pallplacering.

Den 26-årige svensken är trots det hoppfull inför stundande VM. 

– Formen känns väldigt bra jag tycker att man började se lite gamla takter i Antholz (den sista världscuptävlingen innan VM) och efter det har det fortsatt gå väldigt bra. 

– Så bra form som jag känner nu har jag inte känt på hela vintern, säger Samuelsson. 

”Skulle bli överraskad”

En som däremot inte har speciellt höga förväntningar på Sebastian Samuelsson i VM är den förre norske skidstjärnan Petter Northug som är expert för TV2 under mästerskapet. 

– Jag skulle bli överraskad om han tar en individuell medalj i VM. ”Sebbe” har inte gått att känna igen i spåret den här säsongen. Han har inte sett lika bra ut som han brukar, säger Northug som tror att Samuelsson nu måste sänka axlarna. 

– ”Sebbe” är inte nöjd när han blir utan medaljer. Och när det har gått som det har gått för honom inför VM, att det inte har fungerat för honom, är det viktigt att blicka framåt. 

– Och om han skulle lyckas ta medaljer i VM så kan han bara glömma det som har varit tidigare under säsongen.

Petter Northug är dock tveksam till att Sebastian Samuelsson har lyckats vända den dåliga trenden han haft under säsongen. 

– Men jag hoppas att han är i bättre form nu, och kan ge norrmännen matchen, de har ju varit helt otroliga i vinter. Om ”Sebbe” får en bra start här i Oberhof kan det säkert gå bra, men jag skulle som sagt bli överraskad om han tog en individuell VM-medalj i det här mästerskapet.

”Inte så politiskt korrekt”

Däremot gillar Northug att Samuelsson ofta ger pikar till norrmännen. 

– Sebbe är väldigt ärlig och öppen när han möter media. Det är härligt att han inte är så politiskt korrekt hela tiden. Jag tror att han behöver vara så där, inte minst för sin egen skull. Jag gillar verkligen ”Sebbe” och jag hoppas att han ska lyckas, säger Northug. 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2023 – hela programmet med alla tv-tider.  

Samuelsson: ”Kan bli det häftigaste någonsin”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.