Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan: ”Vill inte leva det här livet”

Tiril Eckhoff.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Förra säsongen slutade Tiril Eckhoff, 30, tvåa i den totala världscupen. 

Men starten av den här säsongen har varit ett enda mörker för den norska storstjärnan i skidskytte. 

– Jag vill inte leva det här livet. Jag är på väg att bli galen, säger Eckhoff till TV2

De svenska damerna har haft en strålande inledning på världscupen i skidskytte. 

Hanna Öberg har vunnit två av två sprintlopp i finska Kontiolahti. Johanna Skottheim tog hem tredjeplatsen i distansloppet för en vecka sedan och i torsdags blev Elvira Öberg trea i sprinten som vanns av hennes storasyster. 

Lägg där till att de svenska damerna dessutom haft ytterligare fem placeringar på topp tio. 

Om Sverige har haft en succéstart på världscupen så har det gått desto tyngre för de norska damerna som de senaste säsongerna har dominerat stort i världscupen. 

Marte Olsbu Röiseland är den enda norskan som hittills tagit sig upp på pallen på de tre inledande tävlingarna, hon slutade tvåa i söndagens sprint. Och Olsbu Röiseland var nära att ta en ny pallplats i torsdagens sprint men petades då ned av Elvira Öberg som knep tredjeplatsen före norskan. 

”Jag imponerade inte”

För Tiril Eckhoff, som var tvåa i den totala världscupen förra säsongen, har det dock varit ännu tuffare. 

I de tre första tävlingarna den här säsongen har Eckhoff placeringarna 67–43–8.

– Det var verkligen ingen imponerande insats av mig. Det gick tungt från start till mål, sa Eckhoff till SportExpressen efter förra helgens distanslopp då hon sköt hela sju bom. 

”Trivs inte med livet”

Nu berättar den norska storstjärnan att hon vantrivs med tillvaron i Kontiolahti där världscupen avgörs under två veckor efter att programmet gjordes om på grund av coronapandemin. Och där det råder hårda regler om att åkarna ska hålla avstånd och tillbringa sin lediga tid ensamma på hotellrummet. 

– Jag trivs inte med det här livet. Jag är en alldeles för social person för att gilla att äta frukost, lunch och middag alldeles ensam. Jag känner att jag börjar bli galen, säger Trili Eckhoff i en intervju med norska TV2

Eckhoff berättar vidare att hon ser en stor oro för om hon skulle drabbas av covid-19. 

– Om jag får corona är det kört. Eller åtminstone är min karriär är körd då. Jag vill tro att allt det här ska gå bra, men jag är orolig för helheten. Ska vi gå runt med munskydd i flera år fram till OS? Jag älskar folksamlingar, människor och att hänga med laget. Men det kan jag inte göra nu, och det är tungt, säger hon. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.