Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan: ”Jag önskar Stina vore här”

Johannes Thingnes Bö.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

KONTIOLAHTI. Johannes Thingnes Bö var förra säsongens stora gigant i världscupen i skidskytte. 

Inför premiären kommer norrmannen dock med ett oväntat utspel. 

– Jag önskar att Stina Nilsson vore här, säger han. 

I helgen inleds världscupen i skidskytte i finska Kontiolahti, först med distanstävlingar på lördagen innan det är dags för sprint på söndag. 

Förra säsongens stora gigant i världscupen på herrsidan var norrmannen Johannes Thingnes Bö som vann totalen och dessutom körde hem hela sex medaljer på VM i Antholz, tre guld och tre silver. 

Nu står norrmannen redo för en ny säsong, men kommer med ett oväntat utspel inför säsongsöppningen när han får frågan om hur han ser på premiären. 

– Jag hade hoppats att Stina Nilsson skulle vara här. Det är vad vi alla önskat när vi fick höra att hon skulle byta sport. Och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för Stina. 

Det var i mars som Stina Nilsson meddelade att hon bestämt sig för att lämna längdskidåkningen, där hon skördat stora framgångar, för att satsa på skidskytte. 

– Jag blev lite förvånad när jag fick höra att hon skulle byta sport, men jag kan förstå henne. Har man tappat motivationen lite och är nyfiken på att testa något nytt så är skidskytte en bra sport att satsa på, säger Johannes Thingnes Bö och fortsätter:

– Det finns så mycket detaljer att jobba med inom skidskytte och hon börjar med ett helt blankt ark och har mycket att lära. 

”Hon kan bli bäst i världen”

Stina Nilsson gjorde sin tävlingsdebut som skidskytt i samband med Sverigepremiären i Idre för två veckor sedan, men har sedan dess inte tävlat och kommer inte heller, enligt landslagsledningen, vara aktuell för världscupen innan jul. 

– Jag såg henne i samband med premiären i Idre och det är klart att hon fortfarande har en del att jobba med. Men utvecklingen kommer att gå rekordfort nu till en början. Jag tror att det är en tidsfråga innan vi ser henne här på världscupen. 

– Om hon får köra lite fler tävlingar och får till skyttet ännu bättre på sprint så kan hon bli en av de bästa i världen. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.