Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan hånad för sin vikt

Ingrid Landmark Tandrevold.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

Ingrid Landmark Tandrevold, 24, hade en tung tävlingsdag. 

Och efteråt hånades den norska skidskyttestjärnan för sin vikt. 

– Det gjorde mig verkligen ledsen, säger hon i podcasten ”Kant ut”

Stina Nilsson, som i våras lämnade längdskidåkningen för att satsa på skidskytte, har berättat för SportExpressen hur hon har fått kommentarer om sitt utseende och vad hon äter. 

– Om jag till exempel lägger ut en bild på Instagram att jag äter en våffla då är det snabbt någon ”Bengt”, de heter oftast något sådant, som skriver att jag ”borde tänka på formen”, sa Nilsson. 

Nu berättar den norska skidskyttestjärnan Ingrid Landmark Tandrevold om en liknande vikthets på sociala medier. 

Efter helgens Norska mästerskap, då 24-åringen haft det tuff dag på tävlingsbanan, fick hon kommentarer om sin vikt, något hon berättar om i den gemensamma podcasten med Tiril Eckhoff ”Kan ut”.

– Det tog mig hårt. Jag måste erkänna att jag verkligen blev jätteledsen, säger hon i podden och utvecklar sitt resonemang. 

– Det är lätt att säga att man inte ska bry sig om vad nättroll skriver. Men det är bara lätt att säga om det inte varit riktat mot en själv. När jag fick den där kommentaren om min vikt var jag inte på min topp, och den tog mig väldigt hårt. 

”Blir man lyckligare då?”

Ingrid Landmark Tandrevold får stöd av sin landslagskollega och vän Tiril Eckhoff. 

– Folk tänker att vi är offentliga personer och att man får tåla det. Men vi har inte valt det, vi har bara valt att följa vår dröm. 

– Blir man lyckligare av att skriva sådana där saker? Jag förstår inte poängen, säger Eckhoff. 

Under VM i Östersund 2019 tog Ingrid Landmark Tandrevold silver. 

 

LÄS MER: Öberg och Nilsson om kroppsfixeringen: ”Provocerande” 

LÄS MER: Stina Nilsson: ”Jag vet att en del kritiserar mig”  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.