Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan är oigenkännlig i VM

Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Dominant i världscupen.

Men i VM har den norska superstjärnan Tiril Eckhoff varit oigenkännlig.

– Det suger lite, säger hon efter 15:e-platsen i distansloppet.

Med sex individuella världscupsegrar under säsongen var Tiril Eckhoff den stora favoriten inför skidskytte-VM i italienska Antholz.

Där har det inte alls gått som planerat.

Eckhoff slutade sensationellt nog på 59:e plats i VM-sprinten och tog med minimal marginal en plats i den efterföljande jaktstarten. Norskan var fortsatt medaljlös inför tisdagens distanslopp, men fick inte alls till det den här gången heller.

29-åringen noterades för fyra bom och var därmed långt från medaljracet. Till slut stod det klart att Eckhoff kommit på 15:e plats i ett lopp där lagkamraten Marte Olsbu Röiseland tog hem bronset.

Hennes tredje raka individuella VM-medalj.

Eckhoffs besvikelse: ”Det suger lite”

Tiril Eckhoff är märkbart besviken efter ännu en floppinsats.

– Jag tycker att jag är i ganska bra åkform. Men i liggande skyttet hänger jag inte med de bästa och gör en onödig bom. Min koordination är inte på topp. Det suger lite, säger Eckhoff och fortsätter:

– Man ska vara i bra åkform och på vallen. Det är svårt att få till båda delarna. Jag har varit i jättebra skjutform länge men fått kämpa med det nu under VM. Jag måste jobba med det och försöka vara positiv för att komma tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.