Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norska ilskan mot turisten: ”En idiot”

Ingrid Landmark Tandrevold Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Landmark Tandrevold med VM-silvret i sprint. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skidskyttarna håller på att ladda upp inför en ny säsong.

Men norska VM-medaljören Ingrid Landmark Tandrevold har stött på problem under sin träning – i form av turister.

– En idiot satte sig på huk framför måltavlan – och vägrade flytta på sig,  säger hon i podcasten ”Kant ut”. 

Ingrid Landmark Tandrevold, 22, lämnade VM i Östersund med två medaljer. Hon var med i stafettlaget som guld och tog även silvret i sprint.

Nu laddar det norska skidskyttelöftet för en ny säsong, med ett VM i Italien i februari som höjdpunkt. Men hon har samtidigt stött på vissa problem under träningen i Holmenkollen. I podcasten ”Kant ut”, som Landmark Tandrevold har ihop med landslagskollegan Tirill Eckhoff, berättar hon dels om en husbil som på något sätt tagit sig förbi alla hinder och kört in på skidskyttebanan – och dels om en brittisk turist som vägrade flytta på sig.

– Det var en väldigt irriterande britt. Vi kan kalla honom James, säger Ingrid Landmark Tandrevold enligt norska TV2.

– Jag körde intervaller, kom in för att skjuta, andades aktivt och visualiserade. Tänkte på Anterselva där det är VM nästa år och var i min egen zon. Sedan var det en idiot, alltså James, som hade gått in framför måltavlan och satt sig ned på huk för att plocka tomhylsor som han skulle ta med hem till Storbritannien.

”Han vägrade flytta sig”

Norska landslagsskidskytten försökte få turisten att flytta sig – men förgäves.

– Han förstod uppenbarligen inte att det var livsfarligt och jag kom in och skrek ”flytta på dig”. Jag försökte säga åt honom att han inte kunde vara där, och jag kanske inte var jättetrevlig där och då, säger Ingrid Landmark Tandrevold

– Han vägrade flytta på sig. Jag hade geväret på ryggen och vågade inte ta ner den. Jag kan inte heller sikta på en människa så jag bara stod där och skrek. Det blev mycket svordomar.