Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norska anklagelsen: Sverige ligger bakom

Foto: ALEXANDER VILF / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. En plogbil förstör sömnen för de norska skidskyttestjärnorna inför stafetterna.

Och man har sina misstankar.

– Jag tror att svenskarna har ett finger med i spelet, säger Vetle Sjåstad Christiansen.

Drygt ett år har gått sedan det sensationella OS-guldet i Pyeongchang. Under lördagen ska ett delvis nytt lag, bestående av Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström, försöka återupprepa succén. 

Samtidigt har det stjärnspäckade norska laget revansch att utkräva. 

 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2019 – allt du behöver veta

 

VM-debutanten Vetle Sjåstad Christiansen, som vann VM-guld i mixedstafetten, tror på en helöppen historia.

– Jag tror att det blir en rysare. Det är väldigt många starka lag på papperet, så jag tror att det står mellan Norge. Sverige, Frankrike, Tyskland och Ryssland, säger han och fortsätter:

– Vi har väldigt stor lust att vinna guld, speciellt med tanke på att vi är i Östersund. Jag har hört att det är slutsålt på läktarna inför stafetterna också, så jag ser verkligen fram emot det.

 

 

Samtidigt berättar 26-åringen att han har haft svårt att sova den senaste tiden.

– Det är en plogbil som tjuter utanför fönstret, först klockan tolv på natten och sedan klockan sju på morgonen. De väcker oss precis när vi har lagt oss och sedan väcker de oss innan vi vill vakna, säger han.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Norska teorin: Sverige bakom sömnbristen

Och han har sina teorier.

– Jag misstänker att svenskarna har ett finger med i spelet. Så mycket har det faktiskt inte snöat att de behöver ploga flera gånger per natt. 

Det låter lite väl konspiratoriskt?

– Ja, det är lite konspiratoriskt (skratt). Men jag lyssnar faktiskt på en norsk podcast just nu som heter ”Konspirationspodden”, så jag kanske är lite påverkad av den och spekulerar lite extra.

 

 

Hoppas du får sova inför stafetten då.

– Ja, det hoppas jag också. Vi lägger oss vid tio, sover lite, sedan väcks vi vid tolv och så plogar de en halvtimme. Sedan sover vi, väcks vid sju och de plogar en halvtimme, sedan somnar man om. Så jag är lite trött i dag, säger han.

Apropå psykningar mellan Sverige och Norge: I längdskidåkningen är det ganska vanligt, i skidskyttet inte alls. Varför är det så?

– Det är ingenting jag saknar. Det där mellan Petter Northug och Sverige har varit roligt att följa, men det blir lite långtråkigt i längden. Men längskidåkningen måste väl göra det för att skapa spänning. Skidskytte är en så pass populär sport att vi inte behöver de där ordkrigen med svenskarna för att få uppmärksamhet.