Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norsk oro för systrarna Öberg: ”Alla blev rädda”

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Systrarna Öbergs framgång väcker rädsla i Norge.

Marte Röiseland säger att ”alla blev lite rädda” redan efter sprinten under förra helgen.

– Vi visste från i fjol att Hanna var bra. Och det Elvira gör i dag är verkligen skrämmande, säger Röiseland till NRK.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Hanna Öberg tog sin andra raka seger i världscupen under torsdagen när hon sköt två nollor i sprinten och fick kliva högst upp på pallen där även lillasyster Elvira stod.

Det får den norska stjärnan Marte Röiseland att känna rädsla för systrarna.

– Alla blev lite rädda efter den senaste sprinten. Det kommer bli svårt att slå henne den här säsongen men vi ska försöka, säger Röiseland till NRK.

Röiseland är rädd för Öberg

Under torsdagens sprint blev Marte Röiseland bästa norska med en fjärdeplats.

– Vi visste från i fjol att Hanna var bra. Och det Elvira gör i dag är verkligen skrämmande så det ska bli spännande att se om de håller hela säsongen. Vi får försöka slå tillbaka under jaktstarten och få en norska på pallen då, och på stafetten blir det en hård duell mellan Norge och Sverige. Det blir kul, säger Röiseland.

Ingrid Tandrevold är mer irriterad än rädd efter inledningen av världscupen.

– Ibland är det irriterande att ha valt skidskytte som idrott för det är svårt att få allt att stämma samtidigt tycker jag, säger hon till NRK.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.