Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Medaljlängtan är stor – det känner vi båda nu”

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

ANTHOLZ. Det blir Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson som kör morgondagens singelmixedstafett. 

Distansen där duon förra året tog VM-brons. 

– Längtan efter medalj är stor, det tror jag att både jag och Hanna känner just nu, säger Sebastian Samuelsson. 

Singelmixedstafett, där en herr- och en damåkare tävlar tillsammans, var ny tävling på VM-programmet förra året i Östersund.

Och för svensk del blev det succé direkt i den nya VM-tävlingen i skidskytte. 

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson körde hem bronset efter segrande Norge och tvåan Italien.

Och när det i morgon är dags för singelmixedstafett i Antholz är det duon Öberg och Samuelsson som får förtroendet igen. 

– De vann singelmixed i världscuppremiären i Östersund. Och det känns som ett väldigt bra val. Hanna är i bra slag och Sebastian visade att skyttet är stabilt i dag. Vi känner att de är det bästa laget vi har, säger landslagchefen Anders Byström.

”Då var det en självklarhet”

Att Öberg skulle sköra singelmixed har dock inte varit en självklarhet. 

Det tuffa programmet i kombination med den höga höjden och tiden för återhämtning är kort har gjort att Öberg tidigare öppnat för att avstå. 

Men när landslagschefen Anders Byström på onsdagseftermiddagen meddelade det svenska singelmixedlaget stod det alltså klart att Öberg, som slutade fyra i gårdagens distanslopp, kör. 

– Hanna ville åka själv och då är det självklart för oss att välja henne. Hon suktar efter medaljer och det här är en bra chans, säger Anders Byström och fortsätter: 

– Det var ingen tvekan från henne. Hanna är verkligen redo, hon har vilat helt i dag och är klar för i morgon. Sebastian är förstås trött just nu men vi tror att han kommer göra det väldigt bra i morgon, säger Anders Byström. 

”Vi har goda minnen”

Sebastian Samuelsson, som slutade tia i dagens distanslopp, om morgondagens singelmixedstafett. 

– Det är en jättehäftig tävling, och vi har goda minnen från VM i fjol och världscuppremiären i Östersund. Så det ska bli riktigt kul, säger han. 

 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2020 - allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.