Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Fourcade tog segern i Östersund

Martin Fourcade
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Lindström
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Martin Fourcade vann den individuella premiären i Östersund och var nära tre minuter före bästa svensk, Fredrik Lindström.

Och direkt efter segern gick han till attack mot Norge för att de tagit hans tränare, Siegfried Mazet, inför den här säsongen.

– Jag är en snäll man, men jag gillar inte när folk försöker såra mig, säger han till TV2.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Det gick som det brukar när herråkarna stakade i gång det individuella skidskytteprogrammet. Fransmannen Martin Fourcade vann distanstävlingen över 20 kilometer i Östersund, hans 50:e seger i världscupen.

Fourcade bommade två skott när det blåste som mest men var säker i övrigt och hade bra fart under skidorna. Han vann till slut med 29,5 sekunder tillgodo på norrmannen Johannes Thingnes Bø, som missade två skott när han besökte skjutvallen för fjärde och sista gången.

– Jag var ganska självsäker inför tävlingen men det blåste en hel del och då kan vad som helst hända. Det här var den bästa starten jag kunde önska mig, sade Fourcade till SVT.

Fourcade rasande på Norge

Den 28-årige fransmannen vann VM-guld 2013, OS-guld 2014 och VM-guld igen 2015 på just 20 kilometer.

Alla de stora framgångarna har Fourcade nått med Siegfried Mazet som tränare. Men inför den här säsongen tog Mazet över som förbundskaptenen för Norges landslag.

Något som Fourcade inte uppskattade.

– Jag hade det i tankarna när jag tävlade i dag. Jag är en snäll man, men jag gillar inte när folk försöker såra mig. Jag tycker inte om sättet som förbundet gjorde det här på. Jag skyller inte på utövarna, de är jag god vän med. Men förbundet (norska skidskytteförbundet) och sättet de valde tränare på - det gillar jag inte och det gör mig arg, säger Fourcade till TV2.

Lindström bäste svensk

Fredrik Lindström blev bäste svensk på nionde plats, med tre bommar i skyttet. Han var 2.44 efter Fourcade och hade 1.20 upp till prispallen, där vitryssen Vladimir Tjepelin lade beslag på den sista platsen.

– Jag gjorde inget topplopp men det fanns helt okej med krafter. Det är en bit upp till Fourcade men ändå, med en lite bättre dag så.., sade Lindström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.