Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marte Olsbu Røiseland kan tvingas lägga av efter succén

Elvira Öberg om andraplatsen i totalen i världscupen
Elvira Öberg kom tvåa i den totala världscupen.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Marte Olsbu Røiseland vann totala världscupen
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Marte Olsbu Röiseland är osäker på framtiden som skidskytt.

En höftskada kan vara avgörande.

– Det är många bitar som ska falla på plats, säger Röiseland till norska tidningen Dagbladet.

Norges skidskyttestjärna Marte Olsbu Röiseland vann i helgen den totala världscupen före svenska Elvira Öberg – men nu är hon osäker på framtiden.

– Jag behöver få lite distans till saker, sedan ska jag göra en bedömning av vad som frestar och inte, säger Marte Olsbu Röiseland till Dagbladet.

31-åringen berättar att hon under flera år har dragits med en belastningsskada i höften vilket har lett till att hon inte har kunnat springa.

Røiseland om nya träningen

I stället har hon ersatt löpningen med cykel- och rullskidträning.

– Att planera för mig är ett pussel i sig, man måste få alla bitar att passa ihop för att det ska få bästa möjliga effekt samtidigt som det ska vara så skonsamt som möjligt för höfterna. Det är många bitar som ska falla på plats. Jag ska börja med det pusslet, inte idag, men kanske om några dagar, säger hon till tidningen.

Marte Olsbu Röiseland åkte hem från OS i Peking, som troligtvis var norskans sista OS, med totalt fem medaljer – tre guld och två brons.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.