Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga tv-bilder: ”En chock – blev psykad”

Foto: ALEXANDER VILF / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: PIERRE TEYSSOT / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Lisa Vittozzi, 24, stod för ett brutalt snabbt skytte i premiären.

Så snabbt att inte ens tv-grafiken hängde med.

Vinterns skidskyttedrottning var bäst av alla, inklusive herrarna, i både liggande och stående - en tydlig varning från den italienska superstjärnan inför dagens sprint.

Lisa Vittozzi, 24, leder den totala världscupen strax före landslagskollegan Dortohea Wierer.

Och de båda är storfavoriter under VM.

I mixedstafetten i VM-premiären visade Vittozzi upp ett magnifikt skytte, inte minst i det stående. Hanna Öberg, som gick Sveriges andrasträcka, sköt sin serie på 21,1 sekunder och fick skyttetränaren Johan Hagström att häpna.

– Det är en av de bästa serierna jag har gjort, säger Öberg.

 

 

Hur snabbt Lisa Vittozzi sköt på förstasträckan? 19,9 sekunder.

Italienskans serie i det liggande skyttet var så snabb att tv-grafiken inte hängde med. Svenska Linn Persson behövde inte använda något extraskott, men behövde 32,2 sekunder på sig.

Norska rivalen: ”Det var chockerande”

Snabbaste herråkare i det liggande skyttet var sydkoreanen Timofey Lapshin med sina 21,9 sekunder. Franske jättestjärnan Martin Fourcade var snabbast av herrarna i det stående på 20,8 sekunder.

Där hade Vittozzi 19,8 sekunder.

Foto: PIERRE TEYSSOT / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Norskan Marte Olsbu Röiseland, som tävlade mot Vittozzi på den första sträckan, kunde inte tro sina ögon.

- Det var chockerande. När jag kom ner i ställning så var hon redan av mattan. Jag blev lite psykad av det och bommade nästan första skottet i ren förvirring. Men lyckligtvis klarade jag av att ta mig samman, säger Röiseland till NRK. 

 

 

Italienska varningen inför sprinten

Norge kom till slut ikapp Italien, gick om, och tog hem VM:s första guldmedalj. Italien slutade trea och Lisa Vittozzi har sänt ut tydliga signaler inför dagens sprint.

På skjutvallen är det få, om ens någon, som kan matcha henne då allt stämmer.

- Jag tror att jag aldrig har skjutit snabbare i tävling. Jag testade att gå så snabbt jag kunde för att ge Dorothea (Wierer) en fördel på hennes sträcka. Jag försökte bara att vara fokuserad, jag blir aldrig nervös, för jag vet vad jag kan, säger Vittozzi. 

Landslagskollegan Dorothea Wierer:

– Det var helt otroligt. Så snabbt och träffsäkert. Och hon gick bra i spåret också, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.