Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga bilderna: ”Vad gör han nu?”

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: SVT

OBERHOF/STOCKHOLM. Sebastian Samuelsson hade en tuff dag i Oberhof.

Åkningen gick tungt och på upploppet vurpade den 23-årige svensken. 

– Det är klart att jag är jäkligt missnöjd, säger Samuelsson.

Världscupen i skidskytte fortsatte i dag, efter bara två dagars tävlingsuppehåll, med herrarnas sprint i tyska Oberhof. 

Sebastian Samuelsson startade starkt och sköt fullt i det första liggande skyttet, även i det stående skyttet satte 23-åringen alla skotten. Men samtidigt märktes det att han hade det tufft och var långsam i spåret. 

Dessutom åkte Samuelsson på en vurpa på upploppet. 23-åringen reste sig och kom i mål hela 57 sekunder bakom norrmannen Sturla Holm Laegreid som då ledde loppet. 

– Nej, nej, nej, nej, nej. Vad gör du? Bra skytte men tyngre dag i spåret för Samuelsson i dag, utbrister kommentatorn Lotta Fahlberg i SVT. 

– Lite oroväckande i dag med Sebastians åkning. Och det är inte bara vurpan, han är efter rent generellt, säger experten Björn Ferry. 

Samuelsson: ”För dåligt”

Samuelsson var nedstämd när SportExpressen träffade honom efter loppet.

– Jag vet inte, jag åkte inte fort i dag, stupade på upploppet, det var mest klantigt bara. Jag får ett felskär. 

Vad beror det på att åkningen inte stämmer?

– Jag trodde att jag skulle vara piggare än vad jag var i dag, men det var för dåligt helt enkelt. Jag har ingen bra form nu. 

Hur var skidorna?

– De kändes okej, det var kanske inte det bästa jag haft men jag tror mest att det var jag som åkte långsamt. Skjuter jag fullt vill jag vara med och kriga om de mesta placeringarna och i dag är jag inte ens topp tio så det är klart att jag är jäkligt missnöjd.

Bö: ”Nu härjar vi”

På pallen blev det återigen succé för Norge som har dominerat stort den senaste tiden. Vann gjorde Johannes Thingnes Bö. Sturla Holm Lägreid kom på en andraplats och på en tredjeplats kom tysken Arnd Peiffer. 

Dagens seger var Johannes Thingnes Bös seger nummer 51 i världscupen. Norrmannen sköt inte bara fullt utan hade även den bästa åktiden i dagens sprint. 

– Det var ett nästintill perfekt lopp. Jag är väldigt nöjd, säger Johannes Thingnes Bö som dock menar att det inte finns någon anledning till oro för att de svenska herrarna inte lyckats fullt ut efter juluppehållet. 

– Det är små nyanser. I Finland var det Sverige som härjade, nu är det vi. Sådant där kan svänga snabbt. 

Ponsiluoma blev bäste svensk

Bäste svensk blev Martin Ponsiluoma som kom på plats nio. Sebastian Samuelsson slutade på en 16:e plats, Peppe Femling 20 och Oskar Brandt kom på plats 75. 

– Det är klart att det är surt att åkningen inte är tillräckligt bra när man skjuter fullt. Det är lite för bekvämt i åkningen i dag och det ska det inte vara, säger Peppe Femling. 

– Det är synd på de där två bommen i liggande. Annars hade jag varit med där uppe, säger Ponsiluoma. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.