Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbanan: ”Är otroligt tuff”

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/CHRISTIAN HEILWAGEN WWW.IMAGO-IMAGES.

OBERHOF. I eftermiddag fortsätter världscupen i skidskytte.

Och det på mardrömsbanan i Oberhof. 

– Den är otroligt tuff, det finns i stort sett ingenstans att vila, säger Sebastian Samuelsson. 

Så sent som i söndags avslutades den första av två världscupveckor i tyska Oberhof. I dag drar det i gång igen, först ut är herrarna som kör sprint i eftermiddag.

Och det är under tuffa förhållanden, det har vräkt ned snö de senaste två dygnen i Oberhof och gårdagens träning genomfördes under ymnigt snöfall och hård vind. 

Lägg där till att banan i Oberhof är en av de absolut svåraste på hela världscupen. 

– Det är en tuff bana med mycket uppför. Det finns få ställen att vila på. Samtidigt har de gjort om banan, och jag tycker att det har blivit mycket bättre, säger Sebastian Samuelsson och forsätter:

– Jag märkte på förra sprinten här att jag hade lite svårt med öppningsfarten. Den första backen är väldigt tuff och det är lätt att bara rusa på där i början. Jag tror att det är nyckeln i tävlingen hur man ska lägga upp det rätt taktiskt. 

”Får inget gratis här”

Landslagstränaren Johannes Lukas om banan i Oberhof: 

– Man får ingenting gratis här. Man måste hitta ställen där man kan återhämta sig aktivt. Det gäller att åka smart för att kunna hantera den här banan, säger Lukas. 

Damerna kör sprint i morgon och det över samma 2,5-kilometersslinga som herrarna.

– Det är en väldigt tuff stigning i början av varvet, och sedan finns det få ställen att vila på. Så man kan både tappa ganska mycket tid samtidigt som man inte riktigt får någon återhämtning. Det är utmanande att köra varvet på ett bra sätt och få med sig bra fart och samtidigt inte ödsla onödigt med energi, säger Elvira Öberg. 

”Ett generalprov”

Trots den korta tiden mellan tävlingarna känner sig Sebastian Samuelssons i bra form inför dagens sprint. 

– Det är sista sprinten inför VM så det känns som ett generalprov och det ska bli kul att köra. Jag tycker att jag har återhämtat mig bra. 

Herrarnas sprint börjar klockan 14.30 i dag. Damerna kör samma tid i morgon torsdag. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.