Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen: Drar på sig fyra (!) straffrundor

Émilien Jacquelin
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Émilien Jacquelin missade sju skott.
Foto: SVT

I skidskyttesäsongens sista stafett gjorde Frankrike bort sig totalt. 

Laget låg tvåa inför det sista liggande skyttet men då bommade Émilien Jacquelin sju skott och laget slutade femma.

Sveriges toppchanser tog slut redan efter inhopparen Gabriel Stegmayrs förstasträcka.

– Jag tror inte att han är så nöjd. Samtidigt är det så att världscupen är otroligt tufft och det är många duktiga åkare, säger Sebastian Samuelsson till TT.

Frankrike gick för pallplacering in på första liggande skyttet på sista sträckan i herrarnas stafett i Nove Mesto. 

Då sköt Émilien Jacquelin sju bom, vilket resulterade i fyra straffrundor och det franska laget kunde tacka för sig.

Det blev en mardröm som återupplevdes för Jacquelin. I andra skyttet på masstarten under VM bommade han fem skott och åkte därefter runt i spåret som om han var ute på söndagspromenad. 

– Vid det andra skyttet så går allt sönder, som ett korthus. Det kändes fruktansvärt efter. Du går från att kämpa om segern till inget. Jag är inte här för att kämpa om att komma 25:a eller 28:a. Det var svårt för mitt huvud, sa Jacquelin till SportExpressen efter masstarten.

Frankrike slutade femma i stafetten, två och en halv minut efter de tyska segrarna och 45 sekunder efter pallen som även bestod av Ryssland och Norge.

Tung dag för Sverige 

Även för svenskarna verkar framgångarna ha lämnats kvar i Pokljuka. 

Peppe Femling missade stafetten på grund av sjukdom och ersattes av Gabriel Stegmayr på förstasträckan. Stegmayr hade det tungt i spåret och växlade till Sebastian Samuelsson näst sist, 2,5 minuter efter ledande Tyskland. 

– Jag tror inte att han är så nöjd. Samtidigt är det så att världscupen är otroligt tufft och det är många duktiga åkare. Han har inte kört så mycket världscup tidigare och det är en nivå upp. Vi har ju det läget i Sverige: vi vet om att det är fyra killar som är lite bättre än de andra, tyvärr. Det är som det är och han gjorde så gott han kunde, säger Sebastian Samuelsson till TT.

”Inte den bästa stafetten”

Jesper Nelin drog på sig en straffrunda och gav Martin Pounsiloma ett utgångsläge med fyra minuter till täten och fem minuter till ledaren. 

Pounsiloma gjorde en kanonsträcka och var näst snabbast av alla, men kunde inte rädda det svenska fiaskot och Sverige slutade elva. 

– Som lag gör vi inte den bästa stafetten på något sätt. Jag är väl nöjd med mitt ståskytte och åkningen var helt okej. Framför allt var det ett bra lopp att få inför resten av helgen, säger Samuelsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.