Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magdalena Forsbergs nya drömliv med maken

Bara några dagar innan coronautbrottet blev på allvar i Sverige åkte Magdalena Forsberg Vasaloppet. Men hon blev övertalad av en vän.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Magdalena Forsberg vann sex världscuper i rad, sex VM-guld och tog två OS-brons under hennes aktiva karriär, bland annat. 

Nu är hon aktuell som ny styrelseledamot för Gymnastik- och idrottshögskolan. 

– Om jag kan bidra med något från min karriär som kan gagna deras verksamhet så är det kul, säger Magdalena Forsberg. 

I tider av coronaviruset flyr Magdalena Forsberg mer än gärna ut på landet till hennes föräldrahem. Forsberg har på senare tid lagt ut flera bilder från en lantlig miljö på hennes Instagramkonto. Nu avslöjar hon att hon drömmer om att flytta ut på landet på heltid. 

– Jag är bonde, ju. Jag har ju ett föräldrahem, jag har mer tid att lägga där nu med tanke på coronatiderna och då passar jag på att göra det. 

– Jag är en skogsbonde. Det är en dröm att kunna flytta dit på heltid, både jag och min man har den tanken. 

Men Forsberg har även lagt sig till med ett nytt förtroendeuppdrag. I slutet av april blev det klart att Magdalena Forsberg valts in som ny styrelseledamot i Gymnastik- och idrottshögskolan. En utnämning hon är glad över. 

– De vill ha folk från olika områden, och då representerar jag elitidrottsdelen. Men vi har inte haft något möte sedan jag blev invald så jag har inte så mycket mer att säga än så. 

– Det är kul, jag känner inte så många i styrelsen sedan tidigare, det är Björn Eriksson, men det är roligt. Om jag kan bidra med något från min karriär som kan gagna deras verksamhet så är det kul, säger Magdalena Forsberg. 

Magdalena Forsberg om Stina Nilssons nya sport: ”Fantastiskt”

Magdalena Forsberg är en av Sveriges mest meriterade skidskyttar genom tiderna, men först efter att hon lagt ländskidåkningen åt sidan och bytt sport helt. 

Hon har tidigare berättat om svårigheterna med att byta sport, och problemen hon hade med att komma i gång med skyttet.

Tidigare i år stod det klart att Stina Nilsson påbörjat samma resa - och byter längdskidor mot skidskytte. 

Ett beslut som Forsberg hyllar. 

Stina Nilsson har ju gått samma väg som du en gång gjorde och bytt sport, dina tankar kring det?

– Det är fantastiskt för Sveriges damlag, med hennes målmedvetenhet. Jag tycker det är jättekul, säger hon och fortsätter:  

– Jag har faktiskt pratat med Stina och hon bubblar ju av glädje och tycker att det här ska bli så kul med en ny utmaning och något nytt att ta tag i, det var precis så jag kände också när jag bytte sport. 

Har du gett henne några tips eller råd?

– Haha, det ska inte jag göra. Ha kul kanske. Hon är så klok själv, säger Forsberg. 

https://www.instagram.com/p/CAOFPnyH31P/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.