Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magdalena Forsberg gör comeback i SVT

Magdalena Forsberg.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Magdalena Forsberg och Wolfgang Pichler.
Foto: ARNE FORSELL / BILDBYRÅN

2017 lämnade Magdalena Forsberg SVT för Discovery. 

Men nu kan Expressen avslöja att Forsberg gör comeback som gästexpert i SVT och ”Vinterstudion”. 

– Det ska bli jättekul att sitta med vid några tillfällen under VM, säger Forsberg. 

När Magdalena Forsberg avslutade sin framgångsrika skidskyttekarriär efter OS 2002 tog in klivet in i annan roll i tv. Den som expert i SVT:s ”Vinterstudion”. 

Där blev Forsberg kvar i tio år innan hon 2017 bytte kanal till Discovery som hade förvärvat rättigheterna till OS i Pyeongchang 2018. 

Magdalena Forsberg var även Discoverys expert under OS i Peking förra vintern. 

Men nu kan Expressen avslöja att Forsberg gör comeback i SVT som gästexpert under skidskytte-VM som inleds nästa vecka. 

– Det stämmer att ”Magda” kommer att vara med i studion vid ett antal tillfällen under VM, säger Marcus Törngren, projektledare för ”Vinterstudion” i SVT. 

Tillsammans med Ekholm och Pichler

Magdalena Forsbergs comeback i SVT innebär också att hon återförenas med sin gamla tränare Wolfgang Pichler som även han kommer att vara gästexpert under skidskytte-VM, något som Aftonbladet berättade i går. 

– ”Magda” kommer att vara i studion tillsammans med Wolfgang Pichler och Helena Ekholm vid åtminstone ett tillfälle. Det känns väldigt kul att vi kan sammanföra den trion i studion. Förhoppningsvis kommer det leda till underhållande stunder för tittarna, säger Törngren.  

Magdalena Forsberg ser fram emot att vara en del av SVT:s sändningar under skidskytte-VM. 

– Det ska bli jättekul, inte minst att sitta i studion tillsammans med Wolfgang, säger Forsberg som har tror att Sverige goda chanser att kamma hem flera medaljer under VM. 

– På damsidan finns det medaljchans i varje lopp, och inte bara en utan flera. På herrsidan har Martin (Ponsiluoma) visat att han kan slå till pang bom. Sebastian (Samuelsson) har inte riktigt fått ut det han har i sig den här säsongen men vi får hoppas att han har haft bra veckor nu med träning och återhämtning och att han kan hitta tillbaka. Jesper (Nelin) har varit superstabil i vinter och det har varit jättekul att se. 

Tackade Wolfgang Pichler 

Magdalena Forsberg är en av världens mest framgångsrika skidskyttar genom tiderna. Under sin karriär tog hon sex VM-guld, ett VM-silver, sex VM-brons, två OS-brons och hela 87 pallplaceringar i världscupen. Och hon är den enda idrottare som har tilldelats Jerringpriset fyra gånger. 

I samband med Idrottsgalan tidigare i år tilldelades Magdalena Forsberg Idrottsakademins hederspris, då passade hon bland annat på att tacka sin förra tränare Wolfgang Pichler. 

– Han ledde mig till min karriärs höjdpunkter, sa Forsberg då. 

Skidskytte-VM i tyska Oberhof pågår mellan den 8 och 19 februari. 

Hanna Öberg om succésträckan: ”Väldigt nöjd”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.