Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linn Perssons fall som tv-tittarna missade

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. Linn Persson slutade på en 23:e plats i sprinten. 

Efteråt berättar hon att hon föll redan på första varvet och tappade mycket fart. 

– Jag var helt själv så det var bara mitt eget fel, säger Persson till SportExpressen. 

Det var en tung sprint för de svenska skidskyttedamerna i Holmenkollen och bästa svensk blev Stina Nilsson på en toflteplats, en placering före Elvira Öberg. 

Därefter får man leta sig ner till plats 23 på resultatlistan för att hitta nästa svensk i form av Linn Persson - som dock hade chans på bättre placering om hon inte hade gått omkull redan på det första varvet. 

– Det var väl inte den bästa sprinten jag gjort. Det var väl en bom för mycket, två egentligen. Sedan gjorde jag ett eget fall på första varvet, där tappar jag tid och energi, säger Persson. 

”Bara mitt eget fel”

Hon fortsätter att berätta om fallet. 

– Det var i långa utförsbacken, jag tappar mycket tid på det. Det blev lite skrubbsår men det gick bra, säger Persson. 

Samtidigt kan hon inte skylla på någon annan än sig själv. 

– Jag var helt själv så det var bara mitt eget fel. 

Vad tänker man när man trillar? 

– Det är klart att först kollar man så att man har hel utrustning och så att man själv är hel och sedan är det bara: ”jaja”.  Man känner ju att man tappar fart och backen blir ju längre om man inte har med sig fart in i den. 

Inför loppet hade Sverige chans att ta hem nationscupen, men inga svenskor var i närheten av pallen.  

– Det känns som om vi kanske inte hade vår bästa dag. Det händer lite grejer som inte brukar hända. Det är inte så ofta man ramlar, ofta håller man sig på benen, säger Persson. 

Nu återstår bara att ladda om. På under lördagen väntar säsongens sista jaktstart i världscupen för det svenska skidskyttelandslaget. 

– Det är bara upp och jaga. Jaktstarten är rolig på det sättet. Det är mycket folk runt den och det kan hända väldigt mycket. Sedan tror jag att det kommer bli ganska tuffa race vi har kvar nu. Det är fantastiskt vårväder, men det är ganska tungt att åka skidor i det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.