Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linn Persson utsatt för hat efter situationen med Elvira Öberg

Linn Persson.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Elvira Öberg.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Linn Persson har fått motta flera elaka kommentarer efter helgens världscupavslutning.

Nu berättar hon själv om känslorna efter den udda uppgörelsen med Elvira Öberg.

– Ingen tycker nog om att få elaka meddelanden. Då är frågan varför man vill skicka sådant, säger Persson till SVT.

Det blev en smått bisarr avslutning på den sista världscuphelgen för de svenska skidskytte damerna.

Detta då Elvira Öberg länge låg fyra, vilket skulle räckt för att vinna masstartscupen och ta hem en prissumma på 100 000 kronor.

Men på upploppet fick hon se sig omåkt av lagkamraten Linn Persson vilket innebar att hon gick miste om prissumman.

Därefter har Persson fått ta emot ett antal mindre vänliga kommentarer i sociala medier. Bland annat fick hon försvara sig i ett kommentarsfält på Instagram. 

”Då är frågan varför man vill skicka sådant?”

”Det känns faktiskt lite konstigt att inte få prata om sin egna prestation efter ett av livets bästa race och sen dessutom få ta emot en massa elaka kommentarer, meddelanden och annat för att jag gjorde mitt bästa”, skriver Persson bland annat.

Nu berättar hon om de elaka kommentarerna hon fått motta för SVT.

– Det känns såklart jättetråkigt. De positiva kommentarerna är jättekul för det är alltid kul att höra att folk sitter och hejar, grattar och gläds med en. Att få negativa kommentarer är såklart aldrig roligt, ingen tycker nog om att få elaka meddelanden. Då är frågan varför man vill skicka sådant? Det kan inte jag svara på, det är jag som får ta emot det i stället, säger Persson.

Visste inte om ställningen i cupen

27-åringen förklarar att just det faktum att personer tror att hon är missunnsam mot Öberg.

– Det som kanske känns jobbigast är att folk tror att jag på något vis inte unnar Elvira den segern, vilket absolut inte stämmer för det gör jag verkligen. Det är klart att jag känner och förstår att det känns snopet och tråkigt. Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig för det är inte alls så det är, säger hon.

Hon förklarar också att hon hört om kampen mellan Elvira Öberg och Dorothea Wierer, men inte mer. Hon hoppades helt enkelt att det skulle räcka för Elvira i och med att de höll Wierer bakom sig.

– Jag visste inte att det var en kamp om den segern. Det var ingen information vi fick heller. Det var nog lättare att se det från tv-soffan när man får ut informationen och kan räkna på det. Men det är inget vi kan göra när vi åker, säger Persson.

TV: Hör Linn Persson efter världscupen i Holmenkollen

”Det går jättetungt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.