Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lätt att de ser ner på oss nu”

Sebastian Samuelsson.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Johannes Thingnes Bö.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Sverige och Norge hoppar av världscupen i längdskidor. 

Samtidigt fortsätter både de svenska och norska åkarna att köra världscupen i skidskytte. 

– Jag tror att det är lätt att se ner på oss som fortsätter att tävla, säger Johannes Thingnes Bö till NRK.


När du har läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

I går kom beskedet att Norge hoppar av världscupen i längdskidor på grund av smittorisken i och med coronapandemin. 

Och i dag kom samma besked från det svenska skidförbundet, Sveriges längdlandslag gör som det norska och står över de två kommande världscuphelgerna, i Davos och Dresden.

Därmed blir det inga mer tävlingar 2020 för varken Sverige eller Norge i världscupen för längdskidor. Även Finland meddelade under onsdagen att de väljer att gå samma väg som Norge och Sverige. 

Samtidigt som de nordiska länderna väljer att hoppa av världscupen i längd fortsätter man att tävla i världscupen i skidskytte som den gångna helgen inleddes i finska Kontiolahti.

Även den kommande helgen fortsätter världscupen i skidskytte i Kontiolahti, tävlingsprogrammet gjordes om i höstas för att minimera resandet just på grund av coronapandemin.

Och i morgon är det dags för sprinttävlingar i Kontiolahti. 

Samuelsson: ”Känner mig trygg”

Sebastian Samuelsson, som hade en stark inledning på säsongen med en andraplats i sprinten, skriver på Twitter att han känner sig lugn med att fortsätta tävla, trots att man från längdhåll valt att hoppa av.

– Jag vill poängtera att jag känner mig väldigt trygg med IBU:s och arrangörernas arbete för att fortsätta hålla säkra tävlingar. Vi håller oss i vår bubbla och reser med charterflyg, med andra ord bidrar vi inte med ökad smitta, skriver Samuelsson och fortsätter:

– Vi testas var fjärde dag, har inga samlingar och håller oss själva på våra rum. IBU har varit väl förberedda och ingenting har ändrats senaste veckorna som ger anledning till några ändringar. 

Bö: ”Gör vi väldigt fel?”

Även den norska storåkaren Johannes Thingnes Bö känner sig bekväm med att det norska skidskyttelandslaget fortsätter att tävla. Men att han förstår om det kommer reaktioner. 

– Jag började fundera på om det vi gör är väldigt fel. Jag har stor respekt för deras beslut och jag vet hur hårt de tränar för det här. Jag tror att det är lätt att se ner på oss som fotsätter att tävla, nu när längdlaget tagit en sådan tydlig ståndpunkt, säger , säger Johannes Thingnes Bö till NRK.

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.