Foto: Facebook
 Foto: Facebook

Landslagstränaren i älgkrock: "Skakad"

Publicerad

Skidskytteprofilen Ola Ravald var i helgen inblandad i en bilolycka.

Ravald och hans dotter klarade sig oskadda, men bilen blev rejält kvaddad – efter att ha krockat med en älg.

– Man blir rejält skakad efteråt. Det är en tuff situation, säger Ola Ravald till SportExpressen.se.

Ola Ravald är tränare för det norska skidskyttelandslaget och har tidigare varit tränare för det svenska sprintlandslaget. Han var bland annat tränare när Sverige skördade stora framgångar under OS 2006 - bland annat med ett OS-guld för Björn Lind.

I helgen åkte han bil mellan Sundsvall och Östersund - när olyckan var framme.

Plötsligt dök en älg upp och Ola Ravald hann knappt reagera.

– Det är stora djur när de kommer farande och det går fort. Jag hade inte så stor chans att göra något, det smällde på en halvsekund, säger han till SportExpressen.se.

– Jag hann kanske vrida ratten lite till vänster så jag inte fick in älgen i bilen. Men man har otroligt kort tid på sig att göra något.

"Tackar vår stjärna"

Vid kraschen förstördes bilen rejält och glas sprutade in.

– Det var en rejäl smäll. Jag och min dotter klarade oss från stora skador, men bilen var ganska kraschad. Framrutan och hela den högra sidan har fått rejäla skador och dessutom är vindrutan och taket förstört. Det var mycket glas, säger Ola Ravald.

Hur tänkte du när det small till?

– Visst blir man rejält skakad efteråt. Det blir en sådan smäll och det låter högt inne i bilen. Dessutom hade jag ju min dotter med som blev skärrad och rädd. Det är en tuff situation, det är det. Det sprutade in glas i bilen och man ville direkt checka att allt var bra med dottern. Vi tackar vår stjärna den här gången för att det gick bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag