Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Körde in i tegelvägg: "Gör fortfarande ont"

Foto: SPUTNIK/ABACA / STELLA PICTURES/SPUTNIK/ABACA
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Emilien Jacquelin är en av Sebastian Samuelssons största konkurrenter. 

Men efter en cykelkrasch in i en tegelvägg i somras tvingas fransmannen nu tävla med smärta och han går dessutom en kamp på mot OS-klockan. 

– Jag har tvingats ändra om hur jag skjuter för att inte få så ont, säger 26-åringen.

Under VM i februari drog fransmannen Emilién Jacquelin till sig de stora rubrikerna. Dels på grund av blixtskytte och snabb åkning som genererade i både ett VM-guld i jaktstart och ett brons i sprint. 

Men också för att han i den avslutande masstarten bommade samtliga fem skott i en serie. Jacquelin gav direkt upp hoppet om framskjutna placeringar, släppte vid ett tillfälle förbi sig svensken Jesper Nelin och sågs krama om en ledare under det avslutande varvet. 

Fransmannen slutade sjua, precis bakom Sebastian Samuelsson, i den totala världscupen förra säsongen. 

Under premiärhelgen i Östersund blev det en 35:e plats i distansloppet och en fjärdeplats i söndagens sprint. 

Men det var inte alls säkert att det skulle bli något tävlande alls den här säsongen för Emilien Jacquelin efter den krasch han var med om i somras. 

”Hoppas vara redo för OS”

Under ett cykelpass i augusti tappade han fokus för ett ögonblick och körde rakt in i en tegelvägg.  

– Jag tittade ned på handen och såg att den var bruten, då trodde jag att säsongen var förstörd, säger 26-åringen. 

Den brutna vänstra handleden krävde operation och nu, fyra månader senare, gör den sig fortfarande påmind. 

– Jag är inte riktigt återställd, det känns bra att åka skidor. Men jag har tvingats ändra om hur jag skjuter för att inte få så ont. Men jag har inte lika mycket smärta längre i alla fall, även om det alltid gör ont när jag skjuter. 

Det är med vänstarhanden han håller upp geväret och trots att ändringarna har varit framgångsrika hoppas han kunna skjuta normalt så snart som möjligt igen, men Jacquelin försöker att inte känna sig stressad. 

– Målet är självklart att kunna vara återställd till OS i februari, jag hoppas att allt går enligt plan fram tills dess. Men jag vet verkligen inte hur säsongen kommer bli, med tanke på att jag inte kunnat träna exakt som jag vill kan det nog bli väldigt mycket upp och ned, säger han. 

https://www.instagram.com/p/CSFEceCIxaZ/

TV: Se premiären av På Vallen: ”Herregud”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.